Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Teknik och Musik

Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant

Teknikprogrammet är för dig som gillar teknik, matematik och fysik och vill vara med och påverka framtidens tekniska utveckling. Det finns ett växande behov av välutbildade människor med teknisk kunskap och programmet ger dig goda förutsättningar för vidare utbildning.

Inriktning Teknik och musik

Vill du bli ljuddesigner, inspelningstekniker eller musikproducent?

Det här är programmet för dig som är intresserad av musik, teknik och matematik och också vill få högskolebehörighet. Nacka gymnasium är ensamt om att erbjuda denna utbildning.

Du utvecklar dina konstnärliga förmågor samtidigt som du utbildas i akustik och ett aktivt lyssnande. Dessutom får du en handfast skolning i den senaste tekniken när det gäller att hantera ljud. Kurserna innebär mycket praktisk träning i våra studior. Du lär dig att rigga live/PA-ljud för större evenemang och använda program som Logic Pro och ProTools.

Denna inriktning är en särskild variant på Informations- och medieteknik. Därför läser du även data­kurser som Datorteknik, Programmering och Webbutveckling.

Det analoga och digitala hantverket, det analytiska lyssnandet och gedigen kunskap om nödvändiga verktyg går som en röd tråd genom musikkurserna.

Utbildningen riktar sig till dig som tänker dig en framtid inom media, event eller en musik-teknisk bransch. Programmet ger dig utmärkta förkunskaper inför högskoleutbildningar. Våra tidigare elever har bland annat gått vidare till ljudingenjörsutbildning, musikhögskolan, tonsättarskolan och musik och ljuddesign.

Antagning

Du söker med ditt slutbetyg från grundskolan i kombination med antagningsprov. Skolan arrangerar en workshop där du tillsammans med andra får göra gehörsövningar, skapa musik med datorer och spela musik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad