Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant

Nacka gymnasium
Programinformation
Nacka, Stockholm
Teknikprogrammet, Teknik och Musik

Om utbildningen

Är du en konstnärlig och kreativ person med ett tekniskt intresse? Då är detta utbildningen för dig!

Vill du bli kompositör, arrangör, musiker, ljudläggare, ljuddesigner, inspelningstekniker eller musikproducent? Det här är programmet för dig som är intresserad av musik och teknik, men också vill få högskolebehörighet.

Det kommer alltid att finnas behov av väl utbildade människor med teknisk kunskap. Vi lär dig problemlösningsmetodik och utvecklar din handlingsförmåga, nyfikenhet och kreativitet. Målet med studierna är att ge dig den kunskap och kompetens som krävs för att aktivt påverka framtidens tekniska utveckling.

Teknikprogrammet fokuserar också på hur människor med olika förutsättningar, förmågor och intressen förhåller sig till och påverkar teknik och teknisk utveckling.

För att du ska kunna använda dina tekniska kunskaper behöver du vara bra på att kommunicera i tal och skrift. Därför lägger utbildningen tyngd på din förmåga att analysera och tolka uppgifter, och att i skrift dokumentera tekniska tillämpningar.

Teknik och musik

Programmet ger dig fördjupade färdigheter i teknik, matematik och fysik och förbereder dig för vidare studier. Du utvecklar dina konstnärliga förmågor och får en handfast skolning i den senaste tekniken när det gäller att hantera ljud. Kurserna innebär mycket praktisk träning i våra studior. Du lär dig att rigga live/PA-ljud för större evenemang och använda standardprogram som Logic Pro, ProTools och Sibelius.

Du läser data kurser som Datorteknik, Programmering och Webbutveckling. Genom att planera och genomföra experiment, göra iakttagelser och tolka resultat utvecklar du din analytiska förmåga. Du övar också upp din kreativitet, initiativförmåga och problemlösningsförmåga – viktiga egenskaper i ditt framtida arbetsliv.

Det analoga och digitala hantverket, det analytiska lyssnandet och gedigen kunskap om nödvändiga verktyg går som en röd tråd genom musikkurserna. Med andra ord: ’science and art’ för idag!

Efter gymnasiet

Utbildningen riktar sig till dig som tänker dig en framtid inom musik eller i en teknisk bransch. Flera utbildningar, till exempel till ingenjör eller musikproducent, ger en naturlig fortsättning. Du är även väl förberedd för andra universitets- och högskoleutbildningar.

Antagning

Du söker med ditt slutbetyg från grundskolan i kombination med antagningsprov. Skolan arrangerar en workshop där du tillsammans med andra får göra gehörsövningar, skapa musik med datorer och musicera.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Kombinera Teknik och Musik! Se två elever berätta om varför de valde Teknik Musik och vad de gör på utbildningen. 

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Nacka gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Tjejer & teknik: Emma Nord

Tjejer & teknik: Emma Nord

Läs mer här! Nacka gymnasium

"Det var så kul, det kändes verkligt. Att vi får göra riktiga projekt. Att det som vi gör spelar roll och att det är detta vi kommer göra i framtiden"


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Teknik och Musik - Särskild variant, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Tjejer & teknik: Emma Nord
Nacka gymnasium

"Det var så kul, det kändes verkligt. Att vi får göra riktiga projekt. Att det som vi gör spelar roll och att det är detta vi kommer göra i framtiden"

Läs mer här!