Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskap, särskild estetisk variant

Göteborgs Waldorfgymnasium
Programinformation
Göteborg
Samhällsvetenskapsprogrammet
Klassrum
Samhällsvetenskap, särskild estetisk variant

Om utbildningen

Samhällsvetenskap (särskild estetisk variant)

Detta är programmet för dig som är särskilt intresserad av samhälls­kunskap, historia och andra samhälls­orienterande ämnen, men som även vill utvecklas inom övriga ämnen.

Vårt samhälls­vetenskapliga program strävar efter att erbjuda en av landets bredaste utbildningar, ett genuint allmän­bildande program. Utbildningen ger unika förutsättningar till fördjupade kunskaper inom en lång rad olika områden samt till ett kreativt, analytiskt och tvär­vetenskapligt tänkande. Individuella val ger dessutom möjlighet att själv välja vad du vill läsa och fördjupa dig i.

En dags studier kan innehålla såväl samhälls­kunskap och psykologi som språk, natur­kunskap, matematik och bild.

Det samhälls­vetenskapliga programmet öppnar dörrarna till ett mycket stort antal utbildningar på högskolenivå, samhälls­vetenskapliga, humanistiska, m.m. Väljer du Matematik 3b som ett av dina individuella val får du dessutom ytterligare sök­möjligheter, som exempelvis till arkitekt­programmet eller civil­ekonom­programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, särskild estetisk variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskap, särskild estetisk variant så kommer skolan att kontakta dig.

Göteborgs Waldorfgymnasium

Välkommen till Göteborgs Waldorfgymnasium

På Göteborgs Waldorfgymnasium får du chansen att utveckla hela dig - alla kunskaper och förmågor. Vi har en pedagogik som arbetar med bred och allsidig utbildning genom våra tre profilområden: Internationella utbyten, Hållbarhet och Kultur och bildning. Du kommer få...


Läs mer om Göteborgs Waldorfgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Göteborgs Waldorfgymnasium

Göteborg

 Visa telefonnummer
www.gfwg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskap, särskild estetisk variant från Göteborgs Waldorfgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Göteborgs Waldorfgymnasium
Jag vill komma på Öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: