Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Bild - Särskild variant

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 286,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 januari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 286,0)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Bild - Särskild variant

Natur Bild

Särskild variant Bild

Vill du utveckla ditt sinne för bild och form parallellt med dina naturvetenskapliga studier? Är du intresserad av konstnärliga uttryck och design så är det här en utbildning för dig!

Parallellt med naturvetenskapsprogrammets kurser får du studier i konst, kroki, skulptur, illustration och mycket mer. Här kommer du att utveckla ditt sinne för bild och form samtidigt som du får en naturvetenskaplig grund.

Naturvetenskapsprogrammet med särskild variant Bild är perfekt för dig som funderar på att bli exempelvis arkitekt, eller bara vill ge utrymme för din kreativitet i vardagen.

Kurser inom den särskilda varianten "Bild"

Bild och form 1b, 100 poäng

Du lär dig grundläggande kompositionstraditioner för två- och tredimensionella bilder samt färglära. Bildspråkliga grundbegrepp och deras användbarhet i praktiskt bildarbete. Arbete med konstnärliga processer, både enskilt och i grupp. Metoder för idéproduktion, till exempel brainstorming, skissarbete och inspirerande förebilder. Metoder för att driva och ta ansvar för egna arbetsprocesser och dokumentation.

Du arbetar med bildproduktion i två- och tredimensionella tekniker i nya och traditionella material, metoder och medier. Bildens uttrycksmedel, till exempel linje, form, färg, ljus, skugga och ytstruktur, och hur de hänger samman med det färdiga bilduttrycket.

Du studerar bilders funktioner och användningsområden, skillnader mellan olika genrer. Betraktande, analys och tolkning av, och även samtal om, olika typer av visuella framställningar, i anslutning till eget bildarbete. Sammanhangets betydelse för tolkningen.

Bild, 100 poäng

Du lär dig betraktande, analys och tolkning av olika typer av visuella framställningar i anslutning till eget bildarbete. Begrepp för bildsamtal ur olika perspektiv, till exempel färg och form, genus och klass, etnicitet och ålder. Metoder och principer för redovisningar, utställningar och presentationer av färdiga arbeten. Marknadsföring och grafisk formgivning.

Du arbetar med konstnärliga processer, både enskilt och i grupp. Praktiskt bildarbete och konstnärliga kompositionstraditioner för två- och tredimensionella bilder, färgteorier och färgsystem, bildspråkliga teorier och modeller samt grundläggande kommunikationsteorier.

Du studerar planering och produktion av bildarbeten med tydliga mål och öppna uppgifter med konstnärliga intentioner. Hur olika bildgenrer ställer skilda krav på slutresultatet. Skillnader mellan bilder, hur de är konstruerade och hur de framträder, hur sammanhanget påverkar bilden och hur bilder ges olika betydelser i olika sammanhang.

Form, 100 poäng

Du lär dig betraktande, analys och tolkning av olika typer av två- och tredimensionell form. Begrepp om form och formgivning i olika genrer och ur olika perspektiv, till exempel färg och form, genus och klass, etnicitet och ålder. Exponering och utställning av form, marknadsföringsaspekter, grafisk formgivning och värdering av presentationen.

Du arbetar med skulptur- och formgivningsprocesser och metoder för idéproduktion. Produktion av form i två- och tredimensionella tekniker med nya och traditionella material, metoder och medier. Användningsområden och egenskaper hos olika material och tekniker. Formspråk, material, volym, färg och ytstruktur i relation till det färdiga formuttrycket. Uttrycksförmåga och hantverksskicklighet i några tekniker.

Du studerar formens användningsområden och kommunikation, lokalt och globalt. Planering och produktion av formprojekt som kan ha såväl tydliga mål som öppnare intentioner.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar, dels en labbsal för de naturvetenskapliga ämnena samt dels salar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Bild har tillgång till skulptursal, fotostudios, design och bildsalar.

Information för ansökan
Ansökningskod: NANASVE, Bild
Program: Naturvetenskapsprogrammet
Särskild variant: Bild

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Bild - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet med Naturvetenskap och samhälle som inriktning och med särskild variant Bild är högskoleförberedande. Programmet ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

För den som vill finns även möjlighet att läsa in behörighet för inriktningen Naturvetenskap, det vill säga matematik 4 och fysik 2 och kemi 2. Här ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom naturvetenskap, teknik och medicin.

Inom alla branscher är efterfrågan stor på lösningsorienterad och kreativ kompetens - kompetenser som våra elever tränar varje vecka genom sin estetiska variant.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Bild - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Bild - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad