Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
Natur Dans på Kulturama

Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant

Särskild variant Dans

Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år parallellt med dina naturvetenskapliga studier? Hos oss får du utveckla både din teknik och sceniska förmåga i dans och du kommer att möta flera genrer och stilar. Du kommer även få komponera och skapa dans själv samt stå på scen i mindre och större sammanhang.

Parallellt med naturvetenskapsprogrammets kurser har du danslektioner två gånger i veckan under alla tre år och ibland kommer du få arbeta i ämnesöverskridande projekt med dina klass- eller skolkamrater. Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danslärare som själva är yrkesverksamma som dansare och koreografer vid sidan av sin undervisning. Under utbildningen har du danslektioner två gånger i veckan under alla tre år.

Kurser inom den särskilda varianten "Dans"

Dansgestaltning 1, 100 poäng

Du lär dig tolka koreografiskt material med betoning på repetitionsprocessen och på att följa koreografiska instruktioner.

Du arbetar med instudering, tolkning, gestaltning, dynamik, periodicitet, puls och dynamik.

Du studerar grundläggande kompositionsverktyg, till exempel nivåer, riktningar, dynamik, repetition och variationer, solo och grupp.

Dansteknik 1, 100 poäng

Du lär dig teknikträningens koder och konventioner. Träningsprocessens olika delar, det vill säga memorering av rörelser, kontinuerlig träning och arbete med placering. Grundläggande fysiska kunskaper om hur den egna kroppen fungerar.

Du arbetar med metoder för att memorera rörelser och övningar.

Du studerar grundläggande dansteknik i två eller flera genrer. Grundläggande träning i koordination, styrka och koncentration.

Dansimprovisation & Komposition, 100 poäng

Du lär dig improvisation utifrån olika instruktioner, både individuellt och i grupp, där impulser kan komma från den egna kroppen eller andras kroppar, rekvisita, text, rum eller musik.

Du arbetar med samarbete och interaktion med andra genom att både följa, leda, ge och ta impulser.

Du studerar olika kompositionsmetoder och koreografiska arbetssätt.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Dans har tillgång till sex stora danssalar och en mindre danssal. Alla danssalar är utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.

Produktioner och samarbeten

På Natur/dansgymnasiet får eleverna stå på scenen vid ett flertal tillfällen. I år två kan eleven välja ett individuellt tillval som innebär att göra en föreställning och i år tre görs en helkvällsföreställning som slutproduktion.

Efter gymnasiet

Kulturama Gymnasium Naturvetenskapliga program med särskild variant dans är högskoleförberedande. Här ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom naturvetenskap, teknik och medicin. För den som vill finns även möjlighet att läsa in full behörighet för NA, det vill säga Matematik 4 och Fysik 2, Kemi 2 och Biologi 2. Programmet ger dig även möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Dessutom har du som elev fått utveckla din kreativa sida vilket efterfrågas inom alla branscher!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Efter examen ska du ha kunskaper för högskole- och universitetsstudier i naturvetenskap, matematik och teknik samt till estetiska högskolor.

För maximal naturvetenskaplig behörighet till högskolan kan du använda dina 200p individuellt val till Biologi 2 och Kemi 2 samt begära utökat program för att läsa Matematik 4.

Det individuella valet kan också vara språk eller estetiska kurser. 100p moderna språk (t.ex. franska, spanska eller tyska) är dock obligatoriskt i åk 1.

Gör en intresseanmälan för att få information om vilka kurser som gäller för dina mål efter gymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant

Som boende i samma kommun som Kulturama Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Programmet ger en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Kulturama!Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Franz
(5)
Grymt bra och kunniga lärare
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: