Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 286,0)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 286,0)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant

Natur Dans på Kulturama

Särskild variant Dans

Älskar du att dansa och vill kombinera detta med dina naturvetenskapliga studier? Hos oss får du utveckla både din teknik och sceniska förmåga i dans och du kommer att möta flera genrer och stilar.

På Naturvetenskapsprogrammet med särskild variant Dans kommer du att utveckla din kompetens i dans samtidigt som du får ett naturvetenskapligt djup. Parallellt med naturvetenskapsprogrammets kurser har du danslektioner två gånger i veckan under alla tre år och du kommer att få arbeta i ämnesöverskridande projekt med dina klasskamrater.

Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danslärare som själva är yrkesverksamma som dansare och koreografer vid sidan av sin undervisning. Här får du utveckla både din teknik och sceniska förmåga i dans och du kommer att möta flera genrer och stilar. Du kommer även få komponera och skapa dans själv samt stå på scen i olika sammanhang.


Kurser inom den särskilda varianten "Dans"
Dansgestaltning 1, 100 poäng

Du lär dig tolka koreografiskt material med betoning på repetitionsprocessen och på att följa koreografiska instruktioner.

Du arbetar med instudering, tolkning, gestaltning, dynamik, periodicitet, puls och dynamik.

Du studerar grundläggande kompositionsverktyg, till exempel nivåer, riktningar, dynamik, repetition och variationer, solo och grupp.

Dansteknik 1, 100 poäng

Du lär dig teknikträningens koder och konventioner. Träningsprocessens olika delar, det vill säga memorering av rörelser, kontinuerlig träning och arbete med placering. Grundläggande fysiska kunskaper om hur den egna kroppen fungerar.

Du arbetar med metoder för att memorera rörelser och övningar.

Du studerar grundläggande dansteknik i två eller flera genrer. Grundläggande träning i koordination, styrka och koncentration.

Dansimprovisation & Komposition, 100 poäng

Du lär dig improvisation utifrån olika instruktioner, både individuellt och i grupp, där impulser kan komma från den egna kroppen eller andras kroppar, rekvisita, text, rum eller musik.

Du arbetar med samarbete och interaktion med andra genom att både följa, leda, ge och ta impulser.

Du studerar olika kompositionsmetoder och koreografiska arbetssätt.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar, dels en labbsal för de naturvetenskapliga ämnena samt dels salar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Dans har tillgång till sex stora danssalar och en mindre danssal. Alla danssalar är utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.


Produktioner och samarbeten
På Natur/dansgymnasiet får eleverna stå på scenen vid ett flertal tillfällen. I år två kan eleven välja ett individuellt tillval som innebär att göra en föreställning och i år tre görs en helkvällsföreställning som slutproduktion.

Information för ansökan
Ansökningskod: NANASVE, Dans
Program: Naturvetenskapsprogrammet
Särskild variant: Dans

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Fortsatta studier

Efter gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet med Naturvetenskap och samhälle som inriktning och med särskild variant Dans är högskoleförberedande. Programmet ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

För den som vill finns även möjlighet att läsa in behörighet för inriktningen Naturvetenskap, det vill säga matematik 4 och fysik 2 och kemi 2. Här ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom naturvetenskap, teknik och medicin.

Inom alla branscher är efterfrågan stor på lösningsorienterad och kreativ kompetens - kompetenser som våra elever tränar varje vecka genom sin estetiska variant.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Dans - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad