Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Vill du veta mer om hur det är att ha Sportfiske, Hundsport eller Viltvård och Jakt som inriktning?

ForshagaAkademin

Nedan kan du läsa om vad Calle, Christoffer, Jakob, Linnea och Johanna tycker om att gå på ForshagaAkademin – och vilka spännande inriktningar de läser!

Calle Hjelm - ForshagaAkademin

Calle Hjelm – Sportfiske årskurs 2

Jag heter Calle Hjelm och är 17 år gammal. Jag går i årskurs 2 på SportfiskeAkademin, som är ett program på ForshagaAkademin. Jag vill jobba som fiskeguide, så denna utbildning hjälper mig och kan öppna dörrar till att nå min dröm.

Det är den bästa skolan du kan gå om du är fiskeintresserad. Vi läser dom vanliga ämnena och så har vi fiskerelaterade ämnen.

Lärarna som jobbar på utbildningen är dom bästa jag haft för de har samma intresse som mig. Man lär sig lättare när man kan prata om något som man är intresserad av.

Det bästa med skolan är all gemenskap som man får, både med lärarna och med sina klasskompisar.

Christoffer Mörk - ForshagaAkademin

Christoffer Mörk – Sportfiske Årskurs 2

Hej jag heter Stoffe och jag är 16 år gammal. Jag går på ForshagaAkademin, inriktning sportfiske år två. Jag valde sportfiskelinjen på ForshagaAkademin för att jag älskar att fiska och vill jobba med det när jag blir äldre, jag såg då denna linje som en nyckel till att lyckas med det, samt att jag har möjlighet att få högskolebehörighet vilket jag tycker är viktigt om man ändrar sig i framtiden angående sitt yrkesval. Kort sammanfattat är utbildningen som en vanlig skola med dom vanliga ämnena, men det som sticker ut är att vi har lite mer biologi, det mesta vi gör handlar om fiske och såklart att vi fiskar vissa dagar. Vi har även mycket praktik under gymnasieperioden vilket är viktigt eftersom det är på det viset vi får kontakt med den riktiga branschen och att vi kan bygga oss ett kontaktnät med personer i branschen. Lärarna som vi har är såklart också på nått sätt fiskeintresserade vilket gör att vi lättare förstå varandra. En del klassrum är också fiske inspirerade med tavlor osv. I klassen är vi 21 killar och noll tjejer och det säger lite om hur branschen ser ut vilket är lite tråkigt eftersom det skulle vara roligt med lite fler tjejer i fiskbranschen, för tjejer kan såklart också fiska, och dom få tjejer som finns i branschen är riktigt duktiga. Än så länge är mitt bästa minne med klassen fjällresan i början av årskurs 2. Det var en rolig resa där vi vandrade i fjällen, fiskade i fjällsjöar och olika rinnande vattendrag efter Öring och Harr. Slutligen vill jag säga att denna linje är ett riktigt bra val om du vill jobba med sportfiske i framtiden.

Jakob Perzon - ForshagaAkademin

Jakob Perzon – Sportfiske Årskurs 3

Mitt namn är Jakob och jag är 18 år gammal. Jag går på ForshagaAkademin med inriktning sportfiske i årskurs 3.

Jag valde min inriktning för att jag sedan 5 års ålder älskat fiske och friluftslivet. Har alltid velat jobba inom mitt intresse och jag kände att genom denna inriktningen så skulle man få en riktig knuff in i branschen.

Jag läser sportfiske och det är en bred linje där vi lär oss allt från olika sportfiskemetoder och hur man tar hand om guidegäster och matlagning till marinbiologi och hur man kan gynna olika vatten och skapa bättre miljöer för framtidens fiskar.

Lärarna på skolan är grymma och klassen har en fantastisk gemenskap då alla har samma brinnande intresse för fiske och friluftsliv.

Man har många fina minnen från skolan men ett av de bästa måste vara fjällvandringen med klassen i början av åk 2!

Linnea Fridh - ForshagaAkademin

Linnea Fridh – Hundsport Årskurs 2

Jag heter Linnea Fridh och är 17 år. Jag går på Hundsport på ForshagaAkademin i årskurs 2. Hundsport är en naturbruksutbildning med inriktning mot djur och främst hundar.
Jag sökte till skolan dels för att min syster gått här innan och sa att det var bra, och dels för att jag är en friluftsmänniska som är ute mycket. Hundar är en passion!
Vi blir utbildade för att kunna bli något inom hundområdet, men det är bred utbildning som kan leda till mycket annat.
Vi har bra strukturerade prov inom allt om hund, sjukdomar raser m.m. Man väljer själv vart man ska vara på sin praktik så man kan anpassa efter vad man vill bli. Jag vill jobba som hundförare i framtiden.
Jag tycker skolan är awesome!!

Jag trivs jättebra både med klassen och med lärarna, allt är trivsamt. Jag brukar inte gilla klassrum men de som är här på skolan tycker jag om. Det bästa med utbildningen är att alla i klassen har samma intresse, så det är lätt att kommunicera med folk.
Mitt bästa minne var när vi åkte till Blekinge och Skol-SM för att tävla i olika hundsportsgrenar. Jag tävlade i lydnad. Det var kul att vårt lag samarbetade så bra ihop och det var kul att göra det ihop.

Johanna Forsby - ForshagaAkademin

Johanna Forsby – Viltvård och Jakt Årskurs 2

Jag heter Johanna Forsby och är 17 år. Jag går andra året på Viltvårdsgymnasiet på ForshagaAkademin. Jag valde viltvård för att jag är intresserad av jakt och skog. Programmet passar mig väldigt bra eftersom man är ute ganska ofta och sitter inte inomhus hela dagarna.

Vi är ute minst 2 dagar i veckan och gör olika saker som att skjuta, bygga olika saker som t.ex. jakttorn och andflottar, köra fyrhjuling och röja med röjsåg. Hittills har vi haft totalt 3 veckors praktik, en vecka i början av sommarlovet som skulle vara inriktad mot röjning och skogsarbete. Sen i mitten av september i tvåan så hade vi två veckors praktik ute på olika gods och gårdar runt om i Sverige. Det är väldigt spännande och lärorikt att få komma ut och se hur det fungerar på de lite större gårdarna.

Det är en väldigt bra gemenskap i klassen och även mellan elever och lärare, alla är som en liten familj kan man säga.

Mitt bästa minne från skolan är nog “Hellweek” då vi vandrade i Glaskogen i tre dagar och sov i tält, eller så är det introveckan då vi lärde känna alla i klassen i början av årskurs 1.Läs mer om ForshagaAkademin

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av ForshagaAkademin.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.