Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet, Skidlärare - Särskild variant

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 238,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 202,5
(medelvärde: 238,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Skidlärargymnasiet vid Malung-Sälens gymnasieskola.

Skidlärarutbildningen på Malung-Sälens gymnasieskola är en riksrekryterande särskild variant av Hotell- och turismprogrammet, inriktning Skidlärare.

Hotell- och turismprogrammets skidlärarutbildning passar dig som vill arbeta inom Sveriges snabbast växande näring – turismen. Du är intresserad av att arbeta med människor i en trendkänslig och utåtriktad bransch och får behörighet att arbeta som skidlärare.

Personlig utveckling

Under dina tre år på utbildningen får du träning i att ta hand om gäster och deras utveckling och säkerhet. Du får genomgå stegutbildningarna 1,2 och 3 som är sanktionerade av Svenska Skidrådet. Under din utbildning får du träning i att undervisa i skidåkning, att leda grupper i olika aktiviteter och att ta ansvar för sin personliga utveckling. Stor vikt läggs vid färdighetsträning i undervisning, åkning, bemötande och service så att du får så goda kunskaper och färdigheter som möjligt som skidlärare. Detta ökar din anställningsbarhet.

Bli anställningsbar som skidlärare

Efter gymnasieutbildningen är du anställningsbar som skidlärare samt inom den breda upplevelseindustrin, såväl i Sverige som utomlands. Arbetsuppgifter som du kan ha utöver att arbeta som skidlärare kan till exempel vara att du är ansvarig för olika evenemang, konferenser eller att du jobbar som turistguide.

Det finns möjlighet att studera på yrkeshögskola efter gymnasiet. För grundläggande behörighet till högskola/universitet får du lägga till att läsa Svenska 2 (100 p) och Svenska 3 (100 p). De kurserna finns det möjlighet att läsa inom programmet och skolan rekommenderar att du lägger till de kurserna.

skidlarargymnasiet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Skidlärare - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Skidlärare - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Skidlärare - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
En tacksam student
15 jun 2022
Bästa valet i mitt liv

Denna utbildning passar för dig som älskar skidåkning, natur och friluftsliv! Hade inte kunnat tänka mig en roligare gymnasietid. Valet att flytta till Malung var det bästa i he...

Visa hela
5/5
Esundlo
09 feb 2017
Varför ha tråkigt när man kan ha kul?

Här händer det grejer, en skola som inte slutas utvecklas och insperaras så som eleverna gör. Lärarna är lika skidtokiga som dig och man får kompisar med samma intressen och mål...

Visa hela
5/5
Irma
19 jan 2017
Skidåkning PÅ SKOLTID

Vill du gå på världens roligaste & grymmaste utbildning ska du lätt söka hit!! Under vintertid får man åka massa skidor och träffa massa nya människor, så kul om detta är ettpar...

Visa hela
Sponsrad