RIG / NIU

Idrottsutbildning (NIU), Freeski & Snowboard

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Utbildningsinfo

NIU-utbildning i Snowboard/freeski

Freeridegymnasiet vid Malung-Sälens gymnasieskola är utbildningen för dig som satsar på en nationell karriär på elitnivå inom skidor (freeride) och snowboard. Här har du möjlighet att kombinera din elitsatsning med studier på Hotell- och turismprogrammet, inriktning Turism och resor.

Om programmet på Malung-Sälens gymnasieskola

Snowboard och jibbskidåkning är inte enbart en fritidssysselsättning utan det finns också en global industri bestående av varor och tjänster. Utbildningen du går här ger dig en bred bas av de kunskaper som är viktiga för upplevelseindustrin. Till exempel är föreläsningar och studiebesök spännande inslag i utbildningen under gymnasiet.

En av de största fördelarna med programmet är att ditt skolarbete blir väl integrerat med både barmarksträning och skid-/snowboardåkning. De kunskapskurser du läser inom turism integreras med idrotten. Det ingår också praktikveckor under din tid på programmet. Dessa förläggs på orter med anknytning till skid – och snowboardturism.

Under vinterhalvåret har du minst två träningsdagar i veckan i Sälenfjällen. Träningen består både av friåkning och utnyttjande av snowpark samt halfpipe.

Efter gymnasiet

Du är anställningsbar inom den breda upplevelseindustrin, både inom Sverige och utomlands, efter att ha gått gymnasieutbildningen. Exempelvis kan du bli ansvarig för olika evenemang, konferenser eller arbeta som turistguide. Du kan även välja att studera vidare på exempelvis yrkeshögskola. För att få grundläggande behörighet till högskola/universitet behöver du komplettera med kurserna Svenska 2 (100 p) och Svenska 3 (100 p).

freeridegymnasiet.se

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Freeski & Snowboard, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Freeski & Snowboard

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Kombineras med studier på Hotell- och turismprogrammet som är ett yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Freeski & Snowboard så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Sociala medier


Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad