Visa gymnasium.se som: Mobil

Kolla in videon om ForshagaAkademin! Här får du se elever som berättar om hur det är att gå utbildningar inom Hundsport, Viltvård, Sportfiske och Sporthandel. Till hösten 2015 startar dessutom en ny utbildning inom Äventyrsturism.

Om skolan

ForshagaAkademin

Välkommen till ForshagaAkademin!

Välkommen till en unik skola som ger dig möjligheten att jobba inom spännande framtidsbranscher! ForshagaAkademin är en fristående gymnasieskola som ligger i Forshaga, Värmland med närhet till både skogar och vattendrag.

På skolan finns fem spännande gymnasieutbildningar inom naturturism: sportfiske, hundsport, äventyrsturism, naturguide & vildmarkskock och viltvård. Skolan har riksrekrytering / riksintag vilket innebär att alla elever i Sverige får söka till och gå på ForshagaAkademin. På skolan går också elever från övriga Norden.

Utbildningarna är yrkesprogram som förbereder dig väl för att jobba med det du älskar allra mest och väljer du studiespåret ingår också grundläggande högskolebehörighet i ditt program. Skolan har en mycket väl fungerande elevhälsa och bra studiestöd. Alla elever läser Ung Företagsamhet som ger bra kunskaper om man vill starta eget efter gymnasiet. Skolans stora nätverk hjälper dig hitta drömpraktikplatsen i Sverige eller utomlands.

Gemenskap och studiemiljö

Besök ForshagaAkademin och upplev skolans unika atmosför, gemenskapen och en studiemiljö där alla får förutsättningarna att växa. 

Elever från hela Sverige välkomna

Sportfiskegymnasiet är riksrekryterande vilket gör den till en unik utbildning. Antagna elever är garanterade inackorderingsbidrag från CSN. Utbildningarna Hundsport, Äventyrsturism, Naturguide & Vildmarkskock och Viltvård har riksintag. De elever som studerar vid dessa utbildningar och inte omfattas av inackorderingstillägget garanteras ändå av skolans samarbetspartners ett boendestipendium på motsvarande belopp.

På skolan studerar även elever från våra nordiska grannländer.

På ForshagaAkademin har elever tillgång till följande:

Skolan erbjuder ändliga möjligheter och resurser med fantastisk tillgång till bra jaktmarker, fiskevatten, hundträningplaner, senaste utrusningen och mycket mer!

Välkomna att boka ett besök på skolan

Öppna hus: 14 november & 16 januari


Är du intresserad och vill veta mer om ForshagaAkademin, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på ForshagaAkademin

Program

Reportage

ForshagaAkademin

Vill du veta mer om hur det är att ha Sportfiske, Hundsport eller Viltvård och Jakt som inriktning?

Läs mer ForshagaAkademin

Här kan du läsa om hur eleverna på ForshagaAkademin tycker det är att gå på skolan. Vad är det bästa med sportfiskeutbildningen? Hur är det att att arbeta med hundar i utbildningen? Klicka in dig på reportaget för att läsa mer!


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av ForshagaAkademin.

Hitta till skolan

ForshagaAkademin

Industrileden 5B
66732 Forshaga

 Visa telefonnummer
www.forshagaakademin.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 15 recensioner.

Cornelia Bengtsson
(4)
Jag tycker utbildningen är bra eftersom man blandar väldigt mycket praktiskt och teoretiskt. Vi har ju minst en dag praktiskt i veckan. Vi övar också en del skytte och tekniker man kan tänka på för att prestera bättre i skyttet. Dom flesta eleverna bor på elevboendet och där bor vi så tajt så det blir en annan sammanhållning. Man blir som sysk...
Visa hela
Bastian
(5)
Här får man göra det man tycker om, nämligen jaga, på skoltid, samt en fantastisk studiehjälp om det behövs!
Haakon Brandt Thorvaldsen
(5)
Under min skoltid på Forshagaakademin har jag fått drömmen till verklighet gjennom og få fiska på skoltid samtidigt som og få studiebehör. Kursene vi har är riktat mot sportfiskebransjen och praktikene är en god vei till vidare jobb inom fiske. du får også god veiledning av lärare och andra personal til och lyckas så långt som möjligt me dina må...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från ForshagaAkademin, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta / börja på ForshagaAkademin
Öppet hus
Prova på / skugga en elev
Jag har en fråga
Recensioner
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 15 recensioner.