Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsturism

ForshagaAkademin
Programinformation
Sista ansökan: Kolla med din SYV angående sista ansökningsdag i gymnasievalet.
Forshaga
Naturbruksprogrammet
Klassrum

Videoreportage

I den här videon får du se hur det är att läsa Äventyrsturism vid ForshagaAkademin. Se elever och lärare som berättar om utbildningen och skolan!

Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsturism

Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsturism

VÄLKOMMEN TILL ÄVENTYRSTURISM

Äventyrsturism är utbildningen för dig som brinner för äventyr i alla former. Utbildningen är ett yrkesprogram baserat på Naturbruksprogrammet (naturturism). Du kan få högskolebehörighet genom att välja studiespåret som individuellt val. Vårt nära samarbete med branschen skapar goda förutsättningar för dig att lyckas!

Vi älskar äventyr

Det här är utbildningen för dig som vill jobba med naturguidning, företagande och turism.
På schemat finns bl.a. äventyrsguidning, ledarskaps- och aktivitetskurser. Under din gymnasietid ingår det ett antal utbildningsmoment och resor där du får testa på bl.a. fjällsäkerhet, teambuilding och äventyrsaktiviteter.

Äventyr och natur = framtid

I takt med att naturturismen växer blir du efter din utbildning en del av en framtidsbransch. Utbildningen varvar teori med praktiska moment utomhus. Detta ger både bra tillfällen till träning av säkerhetsmoment och möjligheter att fördjupa dina kunskaper i paddling, klättring, skidåkning eller MTB.

Guiding, outdoorbutik eller plugga vidare

Vill du fördjupa dig inom guidning och ledarskap väljer du ”Inriktningsspåret” som individuellt val. Vill du få fördjupade kunskaper inom försäljning/marknadsföring, då är ”Butiksspåret” perfekt för dig. Eller så väljer du ”Studiespåret” om du vill förbereda dig för fortsatta studier på universitet/högskola.

Framtid: från dröm till yrke

Sveriges natur och goda möjlighet till friluftsliv är en attraktion både för oss som bor i Sverige och för besökare från utlandet. Intresset för att vistas i naturen ökar hos stora grupper och därför finns det allt större möjligheter till att jobba inom naturturism. Äventyr och natur var de stora turismtrenderna i Sverige sommaren 2017. T.ex. så uppskattade Fjällsäkerhetsrådet att bortåt 700 000 besökare från Sverige och andra länder reste till svenska fjällen under sommaren. 

Direkt efter gymnasiet kan du jobba som t.ex: natur och äventyrsguide, skidlärare, paddelinstruktör, turistentreprenör eller i friluftsliv- / outdoorbutik. 

Universitetsstudier: om du läser studiespåret och ev. utökning får du behörighet att söka till t.ex. polishögskolan, olika beteendevetenskapliga samt pedagogiska utbildningar.

På yrkeshögskolor kan du läsa vidare inom t.ex. butiksledning, projektledning och turism.

APL (praktik) och certifieringar 

Under dina tre år på utbildningen ingår 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande). Exempel på praktikplatser är företag inom natur- och äventyrsguidning, reseföretag eller i frilufts- och outdoorbutiker. Du har möjlighet att göra din praktik både i Sverige och utomlands. Praktipoerioderna är bra tillfällen för att nätverka med branschen och skapa kontakter för framtida jobb.

Under utbildningen får du följande certifikat och intyg: 

  • SLAO – Skidlärare steg 1
  • Klättring: Grönt och rött kort
  • Paddelkort: gult
  • ATV-kort & förarbevis för snöskoter
  • A-kort för motor- och röjmotorsåg
  • HLR-utbildning
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsturism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsturism

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Utbildningen ger en yrkesexamen. Du har möjlighet att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Reportage

Vill du veta mer om hur det är att ha Sportfiske, Hundsport eller Viltvård och Jakt som inriktning?

Här kan du läsa om hur eleverna på ForshagaAkademin tycker det är att gå på skolan. Vad är det bästa med sportfiskeutbildningen? Hur är det att att arbeta med hundar i utbildningen? Klicka in dig på reportaget för att läsa mer!Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsturism så kommer skolan att kontakta dig.

ForshagaAkademin

Välkommen till ForshagaAkademin!

Välkommen till en unik skola som ger dig möjligheten att jobba inom spännande framtidsbranscher! ForshagaAkademin är en fristående gymnasieskola som ligger i Forshaga, Värmland med närhet till både skogar och vattendrag. På skolan finns fem spännande gymnasieutbildningar inom naturturism: sportfiske, hundsport, äventyrsturism,...


Läs mer om ForshagaAkademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter till ForshagaAkademin

ForshagaAkademin

Industrileden 5B
66732 Forshaga

 Visa telefonnummer
www.forshagaakademin.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Erika
Det är en bra utbildning med många jobb möjligheter efter gymnasiet. Det är en bra bladning med praktiska och teoretiska studier.
Elise Blad
Jag tycker att det är ett väldigt bra upplägg som dom har planerat genom hela gymnasietiden. Man växer mycket som person när går en mer praktisk utbildning, man lär även känna sig själv på ett annat sätt jämfört med om man bara hade suttit vid en bänk hela dagarna. Tanken är att man ska får testa så mycket som möjligt av olika saker och senare u...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsturism från ForshagaAkademin, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta / börja på ForshagaAkademin
Öppet hus
Prova på / skugga en elev
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Vill du veta mer om hur det är a...

Här kan du läsa om hur eleverna på ForshagaAkademin tycker det är att gå på skolan. Vad är det bästa med sportfiskeutbildningen? Hur är det att att arbeta med hundar i utbildningen? Klicka in dig på reportaget för att läsa mer!

Läs mer