Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Äventyrsturism

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 227,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 227,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturbruksprogrammet, Skog: Äventyrsturism

Utbilda dig inom Äventyrsturism på gymnasiet

På profilen Äventyrsturism på Naturbruksprogrammet deltar du i aktiviteter inom friluftsliv och äventyr. Du fokuserar främst på klättring, cykling, paddling och skidor. Undervisningen sker till största del utomhus i vår närmiljö, till exempel i Bydalsfjällen, Årefjällen och Vålådalen.

Dille Gårds filosofi är att undervisningen skall vara rolig, inspirerande och utvecklande. Efter utbildningen har du en grundkunskap inom friluftsliv – du har vana av att bo, äta och sova utomhus i olika väder och årstider och kunskaper i turism, entreprenörskap, värdskap och olika aktiviteter. Under din gymnasietid åker du bland annat till Höga kusten. Du gör en klätter- och havsfiskeresa till Norge och åker till Antibes i Frankrike.

Under utbildningstiden har du möjlighet att få dessa behörigheter:

  • Körkort på snöskoter
  • Grundkurs för klippklättring (grönt kort)
  • Paddelpasset, gul och grön nivå
  • Skidinstruktör SLAO
  • Snö- och lavinräddning och kamraträddning, Fjällräddningen

Praktik

Du gör praktik under 15 veckor av din utbildning. Praktiken, som kallas APL, Arbetsplatsförlagt lärande, gör du på en plats som ger dig insikt i turismbranschen. Dille Gård har ett stort kontaktnät och det finns möjlighet att få praktikplats inom äventyrsturism i hela landet och utomlands.

Första året: Fiske, naturguidning och aktiviteter

Det första året delas din profiltid mellan kurserna: Fiske och vattenvård 1, Naturguidning 1 och Aktiviteter och upplevelser. I praktiken betyder det här mycket utetid – i skogen, på vattnet och bland bergen både i Jämtland och i andra delar av Sverige. Du varvar detta med inspirerande relevanta teoripass och intressanta studiebesök.

Andra året: Leda, planera och inspirera

Under årskurs 2 förbereder du dig för att leda, planera, organisera och inspirera genom att spendera mycket tid utomhus i olika miljöer med fortsatt fokus på en bredd av aktiviteter. Tanken är att du och dina klasskamrater blir duktiga på de aktiviteter som finns i närheten, det vill säga klättring, paddling och skidåkning med mera. Ni blir trygga i att leda grupper av olika slag. Du har goda möjligheter att göra din praktik, ditt arbetsplatsförlagda lärande, på spännande platser och hos både stora och små företag i och utanför Sverige.

Tredje året: Fördjupa dig inom dina aktiviteter

Det tredje året får du visa de kunskaper du tagit till dig under din tid på Dille. Du kan också välja inriktning inom de aktiviteter du är mest intresserad av och fördjupa dig, bland annat genom ditt gymnasiearbete. Ambitionen är att du söker dig bort från skolan för att utforska äventyrliga aktiviteter i andra delar av landet och utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Äventyrsturism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Östersund

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Äventyrsturism

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Jämtlands gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 83182 Östersund
Telefon: 063-14 02 00
Mejladress: gymnasieantagningen@jgy.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skogsbruk: Äventyrsturism så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Dille Gård Naturbruksgymnasium
Dille 226
836 95 Ås

Dille Gård Naturbruksgymnasium – den lilla skolan med de stora möjligheterna

Dille Gårds filosofi är att undervisningen skall vara rolig, inspirerande och utvecklande. På Dille Gård Naturbruksgymnasium utanför Östersund i Jämtland kan du kombinera din utbildning med dina intressen. Skolan erbjuder Naturbruksprogrammet som ger dig både en yrkesexamen och högskolebehörighet. Utbildningarna...

Läs mer om Dille Gård Naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lars Fjällman
17 apr 2023

10/10, hade gjort om gymnasiets 3 år flera gånger om på dille.

5/5
Ronja
06 apr 2023

Tycker dille är extremt bra! Är en otrolig gemenskap och en bra utbildning.

2/5
.
06 apr 2023
Struligt

Förvirring om vart man ska ex vara/ha me Lite struligt på skolan mm

Dille gård
26 jun 2023
Hej! Tack för din recension, tråkigt att höra att du inte känner dig nöjd med vår utbi...
Visa hela
Sponsrad