Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsgymnasiet

Älvdalens Utbildningscentrum
Programinformation
Älvdalen
Antal elever: cirka 100 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 204,3) * statistik från 2019/20
Äventyrsgymnasiet

Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsgymnasiet

Rätt behörighet för yrke och högskola

Vill du jobba professionellt inom äventyrsturism?
Äventyr passar dig som gillar forsränning, MTB, skidåkning, kajakpaddling och fjällvandring. När du är färdig kan du bland annat jobba som forsränningsguide och skidlärare

Under utbildningen

Äventyrsgymnasiet ger dig inspiration, kunskap och verktyg för att börja jobba och utvecklas som både människa och äventyrare i fjäll och skog. Du lära dig orientering, läsa av väder-prognoser och sätta upp tält i kallaste vintern och djupaste skogen. Möjlighet finns att läsa till skidlärare steg 1 och 2 och till havskajakledare.
Som forsränningsguide blir du certifierad enligt transportstyrelsen, du lär dig läran om strömmande vatten och att läsa forsar och att manövrera en båt full med gäster. I klassrummet läser du om värdskap och företagande.

På alla gymnasieprogram läser man svenska, engelska, matematik, historia, religionskunskap, idrott och hälsa, naturkunskap och samhällskunskap. Följande kurser ingår i olika omfattning beroende på vilka val du gör.

Utbildningen ger dig möjlighet till grundläggande behörighet till högskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Häng med på en elverna på Fiskegymnasiet 🐟 på vanlig skoldag, fiskandes efter gädda, harr och öring. Vi har riksintag, oavsett var du bor kan du plugga hos oss! 👊

     

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsgymnasiet

Du söker programmet via Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. På Älvdalens Utbildningscentrum kan du bli högskolebehörig på alla utbildningar.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsgymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum - Rätt behörigheter för yrke och vidare studier! 

Älvdalens Utbildningscentrum är en familjär gymnasieskola med riksintag, en timmes bilfärd från fjällen och gångavstånd till skog och älv. Här kan du plugga, fiske, jakt, äventyr, lastbilar, anläggnings- och skogsmaskiner. Våra lärare är riktiga proffs och hjälper dig att hitta...


Läs mer om Älvdalens Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum

Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

 Visa telefonnummer
www.alvdalen.com

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Zebastian
(5)
Tre mycket givande år på äventyrsgymnasiet. Fullspäckat med praktiska utmaningar inom cykling, paddling, klättring och såklart skidåkning. Men också lärorik teori i alla ämnen, allt ifrån akut omhändertagande till snötyper och lavinprognoser. Äventyrsgymnasiet gör dig oroligt redo och peppad för branschen. Tre år du sent kommer att glömma.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Äventyrsgymnasiet från Älvdalens Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Skolan med klättring och skidåkn...

Tänk dig att få ha klassrummet ute i vacker natur minst två gånger i veckan. Tänk dig att ha ämnen som paddling, cykling, klättring eller fiske på schemat. På Älvdalens Utbildningscentrum är detta verklighet för eleverna som läser utbildningar som Äventyrsguide och Sportfiskeguide. I det här reportaget får du möta två av skolans elever som berättar hur det är att gå på skolan.

Läs mer här

Du kanske också är intresserad av: