Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet

Älvdalens Utbildningscentrum
Programinformation
Älvdalen
Antal elever: cirka 130 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 223,8) * statistik från 2021
Två jägare som går i ett snötäckt landskap

Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet

Rätt behörigheter för yrke och högskola!


Stora chanser till arbete och vidarestudier i kombination med jakt i storslagen vildmark. Jaktgymnasiet erbjuder dig ett unikt koncept med flera valmöjligheter inom skogsbruk, viltvård och jaktturism.

Under utbildningen

Med skogen som bas får du utveckla breda kunskaper inom jakt, viltvård, service och värdskap som genom hela utbildningen. Du får goda kunskaper inom viltvård, artkunskap,  tillvaratagande av vilt bl.a. styckning. Under hela utbildningen får du träna på olika typer av jaktmetoder som toppfågeljakt, älgjakt, rovviltsjakt.

Du får kunskaper inom modernt skogsbruk, service och körning med skotare. Träningen varvas med simulatorövning och i riktiga maskiner på övningsplan. Efter att basen i utbildningen är gjord i åk1 så väljer du sedan utgång inför åk2 där du fördjupar dig inom jakt eller så väljer du utgången mot vidarestudier.

Utgång Vidarestudier

Väljer du utgången vidarestudier så läser du kurser som ger dig  allmän behörighet och det som krävs för att söka till skogliga högskoleutbildningar såsom skogsmästarprogrammet. Du har även möjlighet att utöka ditt gymnasieprogram ytterligare för behörighet till exempelvis studier mot polis och sjuksköterska.

Utgång Jakt

Väljer du jaktlig utgång så förbereder du dig för ett arbetsliv inom jaktbranschen. Möjliga jobb är jaktguide, hundförare eller inom tillvaratagande av vilt. Du har även  chansen att efter avslutad utbildning arbeta som jaktelev, första steget mot viltmästarutbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Gymnasieutbildning inom äventyr, sportfiske, jakt, skog, anläggning och transport.

     

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. På Älvdalens Utbildningscentrum kan du bli högskolebehörig på alla utbildningar.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum - Rätt behörigheter för yrke och vidare studier! 

Älvdalens Utbildningscentrum är en familjär gymnasieskola med riksintag, en timmes bilfärd från fjällen och gångavstånd till skog och älv. Här kan du plugga, fiske, jakt, äventyr, lastbilar, anläggnings- och skogsmaskiner. Våra lärare är riktiga proffs och hjälper dig att hitta...


Läs mer om Älvdalens Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum

Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

 Visa telefonnummer
www.alvdalen.com

Jakt och fiske på Facebook

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet från Älvdalens Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Skolan med klättring och skidåkn...

Tänk dig att få ha klassrummet ute i vacker natur minst två gånger i veckan. Tänk dig att ha ämnen som paddling, cykling, klättring eller fiske på schemat. På Älvdalens Utbildningscentrum är detta verklighet för eleverna som läser utbildningar som Äventyrsguide och Sportfiskeguide. I det här reportaget får du möta två av skolans elever som berättar hur det är att gå på skolan.

Läs mer här