Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 195,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 170 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 105,0
(medelvärde: 195,7)
Få mer information om programmet 👍

Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet

Två jägare som går i ett snötäckt landskap

Rätt behörigheter för yrke och högskola!

Stora chanser till arbete och vidarestudier i kombination med jakt i storslagen vildmark. Jaktgymnasiet erbjuder dig ett unikt koncept som öppnar flera valmöjligheter inom skogsbruk, skotarkörning samt jakt och viltvård.

Under utbildningen

Jaktgymnasiet är en skoglig gymnasieutbildning. Under de tre åren utvecklar du yrkeskunskaper för att kunna jobba med skotarkörning. Samtidigt kan du läsa alla jakt- och viltvårdskurser som finns i svensk gymnasieskola.

Du får kunskaper inom modernt skogsbruk och digital teknik. En viktig del av utbildningen handlar om att köra skotare, för att du ska vara redo för jobben direkt efter gymnasiet. Träningen varvas med simulatorövning och i riktiga maskiner på övningsplan och i skogen.

Du läser också jakt, viltvård, artkunskap och lär dig om styckning. Under hela utbildningen får du prova på olika typer av jaktmetoder. Övningen sker oftast någonstans på de över 75 000 ha jaktmarker som skolan har tillgång till.

I arbetslivet

Med kombinationen av både skog- och jaktkompetens så kommer du ha mycket goda möjligheter att få jobb direkt efter gymnasiet, som skotarförare och inom skogsvård.

Du får rätt behörigheter för skogliga vidarestudier, till skogsmästare eller skogstekniker. Med dina kunskaper inom jakten kan du också ta anställning som jaktelev inför vidarestudier mot viltmästare.

Våra jaktmarker

  • Bösjön
  • Bäcka
  • Älvdalens Besparingsskog

Praktik

Under dina tre år har du 15 veckors praktik. Det är en enkel och bra väg till anställning. Skolan har sedan länge ett brett inarbetat nätverk med praktikplatser.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Älvdalen

Efter gymnasiet

Studera vidare

Alla utbildningar kan ge behörighet till högskolan. På Jaktgymnasiet ingår även yrkeskurser som är behörighetsgivande för Skogsmästarprogrammet.

Arbetsmarknad

Skogsbranschen är i stort behov av arbetskraft. Som välutbildad skotarförare finns stora möjligheter till anställning direkt efter gymnasiet. Du lär dig också grunderna i eget företagande.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. På Älvdalens Utbildningscentrum kan du bli högskolebehörig på alla utbildningar.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Jaktgymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Glenn
15 dec 2022

Kompetenta lärare som bryr sig om elevernas lärdom, skolgången är rolig och man finner många vänner samt som viktiga kontakter för framtiden.

Jakt och fiske på Facebook

Älvdalens Utbildningscentrum
Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

UTBILDNINGAR PÅ ÄLVDALENS UTBILDNINGSCENTRUM

VI HAR RIKSINTAG OCH INTERNAT Naturbruksprogrammet inriktning naturturism: Äventyrsgymnasiet Fiskegymnasiet Naturbruksprogrammet inriktning skogsbruk: Skogsgymnasiet Jaktgymnasiet Fordons- och transportprogrammet inriktning transport: Transportgymnasiet Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet Vi vill erbjuda dig en rolig utbildning av god kvalitet som...

Läs mer om Älvdalens Utbildningscentrum och visa alla program.

Sponsrad