Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Om skolan

Älvdalens Utbildningscentrum - Rätt behörigheter för yrke och vidare studier! 

Älvdalens Utbildningscentrum är en familjär gymnasieskola med riksintag, en timmes bilfärd från fjällen och gångavstånd till skog och älv. Här kan du plugga, fiske, jakt, äventyr, lastbilar, anläggnings- och skogsmaskiner. Våra lärare är riktiga proffs och hjälper dig att hitta praktikplatsen du drömmer om. Du får den bästa undervisningen, övning och en massa träning, mycket arbetsplatslärande (APL), möjlighet att ta flera olika branschcertifikat, allt för att du ska få ditt drömjobb!

Läs mer om våra olika utbildningar: 

  • Äventyrsgymnasiet
  • Jaktgymnasiet
  • Fiskegymnasiet
  • Skogsgymnasiet
  • Bygg- och Maskingymnasiet
  • Transportgymnasiet

Självklart kan du välja att grundläggande högskolebehörighet ska ingå i inriktningen du väljer.

Internatboende
Skolan har internatboende och hjälper dig att få tag på boende. 

Fritid
Fritidsledarna arrangerar aktiviteter som t.ex. innebandyturneringar, fotboll, shopping i Mora, simulatorer och fiske. Skolan har också en egen klättervägg och eget gym. Skolan ligger nära till sporthall, ishall, skidstadion och simhall med 50-metersbassäng.

Simulatorpark, maskiner & utrustning
Skolan har en maskinpark med lastbilar, skördare, skotare, grävmaskiner, minibussar, skotrar, industrilokaler, samt utrustning som kajaker, canadensare, MTB-cyklar, tält, skidor, motorsågar och fjällpulkor. Här finns bra möjligheter att träna körning, svetsa, klättra, fiska, åka skidor, cykla och paddla. 

Entreprenörskap & Ung företagsamhet
Ung Företagsamhet, innebär att du får testa att driva eget företag under ett läsår. Skolan jobbar målmedvetet med entreprenörskap och utsågs till årets UF-skola i Dalarna både 2014 och 2015. 2016 vann UF-företaget Timberstore UF ett SM-guld och två SM-silver.

Elevhälsoteam & pedagogiskt team
Elevhälsoteamet består av kurator, skolsköterska, specialpedagogisk resurs och studie- och yrkesvägledare som arbetar för att eleverna ska må bra och nå goda studieresultat. Det pedagogiska teamet är en stödfunktion bestående av lärare, specialpedagog och resurspersoner som tillsammans med eleven hittar den bästa lösningen för extra anpassningar och särskilt stöd.

Välkommen med din ansökan till Älvdalens Utbildningscentrum. 


Är du intresserad och vill veta mer om Älvdalens Utbildningscentrum, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Älvdalens Utbildningscentrum

Program

Reportage

Skolan med klättring och skidåkning på schemat

Tänk dig att få ha klassrummet ute i vacker natur minst två gånger i veckan. Tänk dig att ha ämnen som paddling, cykling, klättring eller fiske på schemat. På Älvdalens Utbildningscentrum är detta verklighet för eleverna som läser utbildningar som Äventyrsguide och Sportfiskeguide. I det här reportaget får du möta två av skolans elever som berättar hur det är att gå på skolan.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Älvdalens Utbildningscentrum.

Hitta till skolan

Älvdalens Utbildningscentrum

Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

 Visa telefonnummer
www.alvdalen.com


Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Älvdalens Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information