Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport: Transportgymnasiet

Älvdalens Utbildningscentrum
Programinformation
Älvdalen
Antal elever: cirka 90 (.)
Fordons- och transportprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 220,7) * statistik från 2020

Fordons- och transportprogrammet, Transport: Transportgymnasiet

Fordons- och transportprogrammet på Älvdalens utbildningscentrum

Fordons- och transportprogrammet på Älvdalens Utbildningscentrum

Transportutbildningen på Älvdalens Utbildningscentrum ger dig anställning efter gymnasiet. Efter utbildningen kan du till exempel köra timmerlastbil, trailer eller bli någon annan typ av skicklig yrkeschaufför. Utgången på Fordons- och transportprogrammet är Skogs- och miljötransporter.

Skogs- och miljötransporter

Utbildningen passar dig som vill ha ett omväxlande arbete där det finns goda jobbmöjligheter i framtiden och som är intresserad av lastbilar. På Älvdalens Utbildningscentrum ges Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport och med utgången Skogs- och miljötransporter. Du får utbildning för körkortsbehörighet B, C och CE samt får kunskap om fordonskännedom, hantering av gods på lager och terminal, godstransporter och kundrelationer. Även hälsa och ergonomi är viktiga områden när man ska bli yrkeschaufför.

På skolan får du använda dig av simulatorer för övning både med kran och för lastbilskörning. Det är ett bra miljövänligt sätt att öva upp din skicklighet och snabbhet på när det kommer till att lasta timmer och annat gods samt träna backning.

I den teoretiska delen av din utbildning ingår såklart gymnasiegemensamma ämnen som svenska, matte och engelska.

Praktik

På Älvdalens Utbildningscentrum gör du praktik genom arbetsplatsförlagt lärande, APL, under minst 15 veckors tid under dina tre år. Din praktik är ett bra tillfälle att få kontakter inför framtida jobb. Skolan har ett brett och väl inarbetat nätverk med praktikplatser.

Intyg och certifikat

  • YKB
  • Farligt gods
  • Arbete på väg
  • Eco-driving
  • Truck A+B
  • Fordonsmonterad kran

Jobba eller plugga vidare efter gymnasiet

Inom de närmaste åren finns det stor efterfrågan på duktiga yrkeschaufförer och det finns därför goda möjligheter att få jobb efter att ha gått utbildningen. Du kan också välja att plugga vidare eftersom att du har möjlighet att bli högskolebehörig när du går Fordons- och transportprogrammet på Älvdalens Utbildningscentrum. Du kan till exempel plugga Transport management (transport- eller logistikchef och trafikplanerare).

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport: Transportgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Häng med på en elverna på Fiskegymnasiet 🐟 på vanlig skoldag, fiskandes efter gädda, harr och öring. Vi har riksintag, oavsett var du bor kan du plugga hos oss! 👊

     

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport: Transportgymnasiet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. På Älvdalens Utbildningscentrum kan du läsa till högskolebehörighet på utbildningen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport: Transportgymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum - Rätt behörigheter för yrke och vidare studier! 

Älvdalens Utbildningscentrum är en familjär gymnasieskola med riksintag, en timmes bilfärd från fjällen och gångavstånd till skog och älv. Här kan du plugga, fiske, jakt, äventyr, lastbilar, anläggnings- och skogsmaskiner. Våra lärare är riktiga proffs och hjälper dig att hitta...


Läs mer om Älvdalens Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum

Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

 Visa telefonnummer
www.alvdalen.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Transport: Transportgymnasiet från Älvdalens Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Skolan med klättring och skidåkn...

Tänk dig att få ha klassrummet ute i vacker natur minst två gånger i veckan. Tänk dig att ha ämnen som paddling, cykling, klättring eller fiske på schemat. På Älvdalens Utbildningscentrum är detta verklighet för eleverna som läser utbildningar som Äventyrsguide och Sportfiskeguide. I det här reportaget får du möta två av skolans elever som berättar hur det är att gå på skolan.

Läs mer här