Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet

Älvdalens Utbildningscentrum
Programinformation
Älvdalen
Antal elever: cirka 130 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 223,8) * statistik från 2021
Skogsgymnasiet

Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet

Rätt behörighet för yrke och högskola!

Är du självständig, noggrann och vill köra maskin i en flexibel framtidsbransch? Eller vill du plugga vidare och bli skogsmästare?
Hos oss lär du dig allt om modernt skogsbruk, skogsskötsel och skogen. Allt för att du ska bli proffs.

Under utbildningen

Skogsmaskinförare är ett självständigt arbete ute i skog och mark.
Behovet av utbildad och kunnig personal i Sverige är stort. Tidigare elever har fått anställning direkt efter gymnasiet eller startat eget företag inom skogsbranschen.

Som elev på Skogsgymnasiet har du tillgång till vårt stora och välutvecklade simulatorcenter och våra egna övningsområden, allt för att du ska kunna öva och bli bäst.

Att studera på Skogsgymnasiet innebär att du lär dig grunderna inom modernt skogsbruk.  En stor del av utbildningen ägnas åt maskinkörning, både i simulatorns värld och ute i skogen för övning med skotare, skördare och kran. Här övar du upp tekniken och snabbheten för att sedan bli så bra som möjligt både på APL och i ditt framtida jobb.  Du får även grundläggande kunskaper i reparation.
I utbildningen ingår UF, (Ung Företagsamhet), du lär dig grunderna i eget företagande, som gör att du kan starta eget företag direkt efter utbildningen.

Efter att basen i utbildningen är gjord i åk1 så väljer du sedan utgång inför åk2 där du fördjupar dig inom skogsmaskiner eller så väljer du utgången mot vidarestudier.

Utgång Vidarestudier

Väljer du utgången vidarestudier så läser du kurser som ger dig  allmän behörighet och det som krävs för att söka till skogliga högskoleutbildningar såsom skogsmästarprogrammet..

Utgång Skogsmaskiner Specialisering

Passar dig som fort vill ut i jobb, du kan jobba som skotarförare, skördarförare, med markberedning, röjning och självklart starta eget.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Gymnasieutbildning inom äventyr, sportfiske, jakt, skog, anläggning och transport.

       

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram. På Älvdalens Utbildningscentrum kan du bli högskolebehörig på alla utbildningar.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum - Rätt behörigheter för yrke och vidare studier! 

Älvdalens Utbildningscentrum är en familjär gymnasieskola med riksintag, en timmes bilfärd från fjällen och gångavstånd till skog och älv. Här kan du plugga, fiske, jakt, äventyr, lastbilar, anläggnings- och skogsmaskiner. Våra lärare är riktiga proffs och hjälper dig att hitta...


Läs mer om Älvdalens Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum

Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

 Visa telefonnummer
www.alvdalen.com

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Skog: Skogsgymnasiet från Älvdalens Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Skolan med klättring och skidåkn...

Tänk dig att få ha klassrummet ute i vacker natur minst två gånger i veckan. Tänk dig att ha ämnen som paddling, cykling, klättring eller fiske på schemat. På Älvdalens Utbildningscentrum är detta verklighet för eleverna som läser utbildningar som Äventyrsguide och Sportfiskeguide. I det här reportaget får du möta två av skolans elever som berättar hur det är att gå på skolan.

Läs mer här