Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet

Älvdalens Utbildningscentrum
Programinformation
Älvdalen
Antal elever: cirka 50 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 207,5
    (medelvärde: 224,3) * statistik från 2021

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet på Älvdalens utbildningscentrum

Bli Anläggningsmaskinförare på Bygg- och anläggningsprogrammet

Älvdalens Utbildningscentrum erbjuder Bygg- och anläggningsprogrammet med en utgång mot Anläggningsmaskinförare. Utbildningen har startats eftersom det finns och kommer fortsätta finnas ett ökat behov av utbildade maskinförare inom anläggningsbranschen.

Utbildning till anläggningsmaskinförare

Utbildningen passar dig som är intresserad av stora maskiner och vill jobba inom byggbranschen. Arbetet som maskinförare är fritt och självständigt och är ett yrke med precision vilket gör att du måste vara skicklig på att hantera maskinen. Du får bland annat öva med simulatorer i undervisningen, vilket gör att du har chans att träna upp din skicklighet och snabbhet innan du jobbar med riktiga anläggningsmaskiner. Till största delen handlar jobbet om markarbeten som schakt- och materialförflyttning inom väg- och ledningsarbeten. Du kan vara med och skapa nya motorvägar eller skogsbilvägar, förbereda för att bygga tunnlar och broar eller vara med och lägga grunden för ett nytt bostadsområde.

I utbildningen får du undervisning inom fordon som till exempel grävmaskin och hjullastare. Du får också lära dig om service och underhåll på maskinerna, olika typer av anläggningsmaterial, verktyg och maskiner, arbetsmetoder och olika marktekniker samt trafikkunskap.

Praktik

Praktiken (APL) är minst 15 veckor under dina tre år. Eftersom praktik är en bra väg till anställning är det viktigt att du har bra praktikplatser. Älvdalens Utbildningscentrum har ett brett inarbetat nätverk med praktikplatser både i Sverige och i andra länder.

Intyg och certifikat

  • Arbete på väg
  • ADR
  • Utbildningsintyg för hjullastare och grävmaskin

Efter gymnasiet

Det finns goda möjligheter till jobb efter gymnasiet och du kan också välja att studera vidare vid yrkeshögskoleutbildningar till exempelvis anläggningsingenjör eller anläggningsprojektör. Du blir högskolebehörig på programmet och därför har du också möjlighet att studera vidare på högskola och universitet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Gymnasieexamen

Programmet är yrkesförberedande, men du har möjlighet att bli högskolebehörig på Älvdalens Utbildningscentrum.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet så kommer skolan att kontakta dig.

Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum - Rätt behörigheter för yrke och vidare studier! 

Älvdalens Utbildningscentrum är en familjär gymnasieskola med riksintag, en timmes bilfärd från fjällen och gångavstånd till skog och älv. Här kan du plugga, fiske, jakt, äventyr, lastbilar, anläggnings- och skogsmaskiner. Våra lärare är riktiga proffs och hjälper dig att hitta...


Läs mer om Älvdalens Utbildningscentrum och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Älvdalens Utbildningscentrum

Älvdalens Utbildningscentrum

Buskoviusvägen 7
796 22 Älvdalen

 Visa telefonnummer
www.alvdalen.com

Anläggningsmaskinförare på Facebook

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon: Bygg- och Maskingymnasiet från Älvdalens Utbildningscentrum, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Skolan med klättring och skidåkn...

Tänk dig att få ha klassrummet ute i vacker natur minst två gånger i veckan. Tänk dig att ha ämnen som paddling, cykling, klättring eller fiske på schemat. På Älvdalens Utbildningscentrum är detta verklighet för eleverna som läser utbildningar som Äventyrsguide och Sportfiskeguide. I det här reportaget får du möta två av skolans elever som berättar hur det är att gå på skolan.

Läs mer här