Naturbruksprogrammet, Trädgård: Naturguide

Vackstanäsgymnasiet
Programinformation
Stockholm, Södertälje
Antal elever: cirka 40 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 214,5) * statistik från 2022

Film

Naturbruksprogrammet, Trädgård: Naturguide

Om utbildningen

Kunskap om naturen, friluftsliv och guidning

På Naturbruksprogrammet med inriktning trädgård erbjuder vi dig som är intresserad av natur, friluftsliv och äventyr, profilen Naturguide. Det innebär att du läser stora delar av det en elev på trädgårdsprogrammet läser, men du får också Naturguidningskurserna. För att koppla utbildningen till verkligheten så gör du dina APL-kurser, totalt 18 veckor i åk 2 och 3, (det arbetsplatsförlagda lärandet) i branschen, hos en naturguide, med en skidlärare, eller på ett klättercenter. Om det är något du själv känner skulle vara äventyrligt så kanske det också går att ordna. Naturguidningskurserna läser du som utökat program och det ligger två extra veckor mellan åk 1 och 2 och likadant mellan åk 2 och 3 (möjligtvis att någon av veckorna hamnar under läsåret). Under dessa veckor får du fördjupa kunskaperna i klättring, mountainbike, vandring, paddling mm. Allt för att lära dig leda, organisera och inspirera andra.

Licenser och kort som du får möjlighet att ta är bl.a. skidlärare steg 1, rött och grönt kort klättring, motorsågskort och fyrhjulingskort.  Allt för att du skall kunna gå ut och arbeta inom naturturistnäringen när du går ut skolan.

Jobbmöjligheter

Trädgårdsbranschen behöver folk, efter utbildningen kan du arbeta med skötsel och underhåll av parker och andra utemiljöer, försäljning och rådgivning i garden centers. Det fina med profilen är att du skulle kunna kombinera trädgårdsarbetet med att vintertid arbeta i ett klättercenter, arbeta i fjällvärlden som guide eller skidlärare eller kanske på turistanläggning. Då det är lätt att få grundläggande högskolebehörighet så kan du välja att läsa vidare på högskolan eller yrkeshögskolan.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård: Naturguide, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Trädgård: Naturguide

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Trädgård: Naturguide så kommer skolan att kontakta dig.

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet ligger på kort avstånd från Södertälje och du tar dig enkelt hit med bussen som har anpassat sin tidtabell efter lektionstiderna. Kommer du från en annan ort så har gymnasieskolan ett internat, där du kan bo i veckorna.  Skolan...


Läs mer om Vackstanäsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Vackstanäsgymnasiet

Vackstanäsgymnasiet
151 66 Södertälje

 Visa telefonnummer
www.vackstanas.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Trädgård: Naturguide från Vackstanäsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information