Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturism

RyssbyGymnasiet
Programinformation
Ljungby
Antal elever: cirka 130 (.)
Naturbruksprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 204,7) * statistik från 2021
Naturturism

Om utbildningen

Läs Naturturism på Naturbruksprogrammet på RyssbyGymnasiet i Ljungby

Har du ett brinnande intresse av att göra aktiviteter i naturen med andra människor? Naturturism handlar om att instruera, leda och ta hand om människor i naturupplevelser av olika slag! Exempelvis guida en grupp människor för kortare vandringar, på cykel i terräng eller på anlagda leder eller på vatten via kajak eller kanot. Det kan även innebära evenemang i form av prova-på aktiviteter, friluftsaktiviteter eller sportsliga arrangemang i olika miljöer.

På Ryssbygymnasiet använder vi oss dagligen av den natur vi har direkt utanför dörren; skogen, våra egna marker och Ryssbysjön. Här har vi möjlighet att träna vår förmåga att planera och genomföra aktiviteter såväl till fots, på cykel eller i kajak flera dagar varje vecka!

Ryssbygymnasiet har inför höstterminen 2021 investerat i bl.a. klassuppsättningar av både mountainbikes och kajaker samt lokaler för att sköta om denna utrustning. Sedan tidigare har vi även tillgång till inomhusklättervägg.

Du som elev blir förberedd för att arbeta året runt på skidanläggning, där vintersäsongen kan innebära jobb som skidlärare eller guide och när snön inte längre täcker marken används andra redskap som mountainbike, kajak och höghöjdsbanor. Att utöka säsongen är något som samtliga anläggningar lagt ett stort fokus på senaste åren.

Då snö inte alltid är något vi kan räkna med här nere i Småland görs varje vinter en utbildningsresa till svenska fjällen där du får möjlighet till både steg 1 och steg 2 enligt SLAO’s skidlärarutbildning. Tillsammans med totalt 15 veckors APL ger detta en gedigen grund för en framtida anställning på skidanläggning!

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturism, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturism

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Ljungby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Axel Roothsgatan 13 341 37 LJUNGBY
Telefon: 0372-78 40 60 
Mejladress: maria.klintebornidofsson@skola.ljungby.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturism så kommer skolan att kontakta dig.

RyssbyGymnasiet

Välkommen till RyssbyGymnasiet!

Ryssbygymnasiet ligger naturskönt beläget mellan Ljungby och Växjö, alldeles intill Ryssbysjön och omgivet av småländska skogar och jaktmarker. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. Här kan du...


Läs mer om RyssbyGymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

RyssbyGymnasiet

Kungsvägen 36
34176 RYSSBY Ljungby

 Visa telefonnummer
www.ryssbygymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Naturturism: Naturturism från RyssbyGymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till RyssbyGymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag vill boka ett digitalt möte
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information