Välkommen till RyssbyGymnasiet i Ljungby

Är du intresserad av natur och friluftsliv och vill plugga på en mindre och personlig skola med närhet till skog och sjöar? RyssbyGymnasiet i Ljungby är en mindre friskola som erbjuder närhet och ett personligt bemötande mellan elever och personal. Välj mellan utbildningar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet och Naturbruksprogrammet. På RL läser du Kök och servering som inriktning och på NB läser du inriktningen Skog och har då flera olika profiler att välja mellan (Jakt & viltvård, Natur & äventyrsturism samt Skogsbruk).

Under veckorna kan du som elev bo på skolans elevboende där du träffar dina klasskompisar, umgås, hittar på olika fritidsaktiviteter och får hjälp med skoluppgifter. Boendet är bemannat under kvällar och nätter av skolans personal.

Visa alla utbildningar på RyssbyGymnasiet

34176 RYSSBY Ljungby

www.ryssbygymnasiet.se

Email Håkansson
Liten charmig skola mitt i skogen, bra utbildning med fina och välutrustade kök och bra, kompetenta lärare. Eleverna får vara med att laga skolmaten som självklart lagas utan halvfabrikat från grunden, eleverna driver även restaurang vissa dagar och kvällar. Detta ger arbetslivserfarenhet och goda möjligheter i framtiden. Skolan har även interna...
Visa hela
Smålänningajävel
På Ryssby är det inget fel med utbildningen. Eleverna blir väl omhändertagna av lärare. Tyvärr faller en stjärna bort då fritidspersonal och internatansvariga tyvärr är de som bryr sig minst om eleverna och mer om skolans image. De är de som borde bry sig mest som bryr sig minst.

Skolrecensioner