RyssbyGymnasiet

i Ljungby
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

RyssbyGymnasiet

Välkommen till RyssbyGymnasiet!

Ryssbygymnasiet ligger naturskönt beläget mellan Ljungby och Växjö, alldeles intill Ryssbysjön och omgivet av småländska skogar och jaktmarker. Vi har riksintag och elevboende vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. 

Utbildningar på RyssbyGymnasiet

På Ryssbygymnasiet kan du läsa Naturbruksprogrammet med profilerna Jakt & viltvård, Jakt & skogsvård, Naturturism, Skogsbruk och Naturvetenskaplig fördjupning, samt Restaurang & livsmedelsprogrammet med inriktningarna Kök och Servering.

På samtliga utbildningar har du naturligtvis möjligheten att läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet till högskola och universitet!

Den Naturvetenskapliga fördjupningen ger dig även naturvetenskaplig behörighet att läsa till bland annat veterinär, jägmästare, agronom och läkare, samtidigt som du får möjligheten att inrikta dig mot kurser inom Jakt, Naturturism eller Skogsbruk.

Arbetsplatsförlagt lärande

APL, eller praktik, är en stor och viktig del av utbildningen på Ryssbygymnasiet. Som elev kommer du att vara ute på APL under minst 15 veckor av din utbildning och praktisera den kunskap som du lärt dig. Detta är utmärkta tillfällen att knyta kontakter inför framtiden och faktum är att många av våra elever redan har arbete innan studenten.

Erfarenhet och engagemang 

Oavsett om du vill läsa vidare, starta eget eller bli anställd efter gymnasiet så kommer du efter dina tre år på Ryssbygymnasiet att ha fått med dig spännande och nyttig kunskap ifrån våra erfarna, välutbildade och engagerade lärare. Vi är stolta över att ha lärare som är både legitimerade och har gedigen branscherfarenhet bakom sig!

Elevhälsoteam & pedagogiskt team

Elevhälsoteamet består av rektor, heltidsmentorer, internatchef, kurator, skolsköterska, studie- & yrkesvägledare, specialpedagog och speciallärare och arbetar för att eleverna ska må bra och nå goda studieresultat. Det pedagogiska teamet är en stödfunktion bestående av lärare, specialpedagog och speciallärare som tillsammans med eleven hittar den bästa lösningen för extra anpassningar och särskilt stöd.

Elevboende och fritid

De flesta av våra elever väljer att bo på vårt elevboende och om du bor långt ifrån skolan och inte kan ta dig hem varje helg så finns det möjlighet att vara kvar på skolan. För att få en så trivsam miljö som möjligt, en ökad trygghet för elever och föräldrar och en varierande fritid, så har vi fritidspersonal på kvällar och nätter. Detta innebär i sin tur att vi alltid har personal på skolan förutom på helger. På fritiden finns här bland annat tillgång till gym, spinning, TV-spelrum, simhall, idrottshall, fiske, fritidsjakt, verkstad och badplats. Ibland åker vi även på aktiviteter utanför skolan!

Besök RyssbyGymnasiet

Om du är intresserad av skolan och vill hälsa på så finns det möjlighet att skugga en klass, göra besök vid Öppet hus eller varför inte lägga din praoperiod hos oss? På det sättet får du en inblick i skolan och får även testa på hur det är att bo här under en skolvecka. Kontakta oss för mer information!


Är du intresserad och vill veta mer om RyssbyGymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på RyssbyGymnasiet

Informationskväll

Besökskväll på Ryssbygymnasiet

Den 30 januari öppnar vi upp skolan för besök. Då har du tillfälle att träffa lärare och elever, samt ställa frågor och kika runt på skolans område!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-05-16    Tid:   18:00 - 20:00  

Huvudman

RyssbyGymnasiet AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

1 gymnasieskola

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av RyssbyGymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Statistik

Andel lärare med leg. och behörighet 2022/23

Antal elever per lärare 2022/23

RyssbyGymnasiet
 87,4%
RyssbyGymnasiet 6,6

Antal elever på skolan år 2023/24: cirka 220


Utbildningsstatistik

  Genomsnittlig betygspoäng Behöriga till högskola Andel med examen inom 3 år

Naturbruksprogrammet

14,4 48,6 86,8
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 150 2023/24
Genomsnittlig betygspoäng 14,4 2022/23
Andel behöriga till högskola 48,6 2022/23
Andel med examen inom 3 år 86,8 2020/21
Antagningspoäng medel 209,2 2023
Lägsta antagningspoäng 140,0 2023

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

15,2 92,9
  Sverige År
Totalt antal studerande cirka 60 2023/24
Genomsnittlig betygspoäng 15,2 13,9 2022/23
Andel behöriga till högskola 23,5
Andel med examen inom 3 år 92,9 71,1 2020/21
Antagningspoäng medel 225,5 2023
Lägsta antagningspoäng 190,0 2023
* När uppgiften baseras på färre än 10 avgångselever dubbelprickas den .. för att det inte ska gå att
   se enskilda elevers resultat. En prick . betyder att data saknas.

OBS! Procenten för andel lärare med pedagogisk examen påverkas bland annat av lärare som har deltidstjänst eller är yrkeslärare.
Källa: Skolverket  

Hitta till skolan

RyssbyGymnasiet

Kungsvägen 36
34176 RYSSBY Ljungby

Tel: 0372-40800
www.ryssbygymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,3

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Dave
16 jun 2022
Varför du ska välja Ryssby

RyssbyGymnasiet är en personlig skola verkligen bryr sig om sina elever, de addar dig på facebook om du sköter dig. De ger dig grundläggande disciplin för ditt framtida vuxet li...

Visa hela
4/5
Email Håkansson
17 feb 2017
Fantastisk skola med grymma lärare

Liten charmig skola mitt i skogen, bra utbildning med fina och välutrustade kök och bra, kompetenta lärare. Eleverna får vara med att laga skolmaten som självklart lagas utan ha...

Visa hela
4/5
Smålänningajävel
24 feb 2016
Bra och trevlig skola med felen på fel ställen

På Ryssby är det inget fel med utbildningen. Eleverna blir väl omhändertagna av lärare. Tyvärr faller en stjärna bort då fritidspersonal och internatansvariga tyvärr är de som b...

Visa hela
Sponsrad