Naturbruksprogrammet, Särskild variant

Ridsportgymnasiet Strömsholm
Programinformation
Strömsholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Naturbruksprogrammet
  • Antagningspoäng: 287,5
    (medelvärde: 306,7) * statistik från 2022

Om utbildningen

Svensk Ridlärare I

Ridsportgymnasiet Strömsholm erbjuder yrkesutgången Svensk Ridlärare 1. Vid din examen får du ett bevis på att du är utbildad inom yrket och att du är anställningsbar.

Till skillnad från högskoleförberedande program så förbereder Naturbruksprogrammet dig för yrkeslivet och när du tar studenten är du redo att kliva direkt ut i arbetslivet. Genom egna tillval kan du också uppnå högskolebehörighet.

Högsta klass – både i teori och praktik!

Ridskolan Strömsholm är ett kunskapscentrum med egen forskning och hög kompetensnivå. Kombinationen av teori och praktik skapar en helhet som ger värdefull kunskap för ditt framtida studie- eller yrkesliv.

Öppet för alla – oavsett hemort

Utbildningen är riksrekryterande vilket innebär att du kan söka oavsett var du bor eftersom du får inackorderingsbidrag från din hemkommun. Som inackorderad bor du på anläggningen i något av våra trivsamma elevboenden.

  • Goda chanser till jobb direkt
  • Inspirerande kombination av teori och praktik
  • Möjlighet till praktik utomlands
  • Ca 400 timmar ridning och körning
  • Tränare och hästar av toppklass
Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Ridsportgymnasiet Strömsholm

Ridsportgymnasiet Strömsholm

Ridsportgymnasiet Strömsholm ger dig tillgång till en inspirerande och utvecklande studiemiljö, engagerade, kompetenta lärare samt tränare och hästar av toppklass. Tillsammans med riksanläggningen Flyinge bildasSwedish Equestrian Centers of Excellence med ambitionen att erbjuda excellens på alla plan. Det råder brist...


Läs mer om Ridsportgymnasiet Strömsholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Ridsportgymnasiet Strömsholm

Stallbacken 6
734 94 STRÖMSHOLM

 Visa telefonnummer
stromsholm.com

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sara

Så bra skola, fina miljöer och otroliga härliga hästar

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturbruksprogrammet, Särskild variant från Ridsportgymnasiet Strömsholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information