Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Design - Särskild variant

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapliga programmet- särskild variant

I utbildningen förenas målen för det naturvetenskapliga programmet med fördjupade kunskaper och färdigheter inom design och bild. På Anna Whitlocks gymnasium ligger dessutom fokus på hållbar design.I utbildningen förenas målen för det naturvetenskapliga programmet med fördjupade kunskaper och färdigheter inom design och bild. På Anna Whitlocks gymnasium ligger dessutom fokus på hållbar design.


Handlingskompetens genom design

I bild- och designkurserna får du möjlighet att öva och utveckla ditt tekniska handlag med en rad olika verktyg och metoder för bildframställning, såväl analoga som digitala. Du utvecklar din problemlösningsförmåga och din förmåga att se helheter och sammanhang.
Du kommer att kunna använda dina färdigheter inom bild och design för att söka vidare till olika design- och arkitekturutbildningar.

Kurserna ger dig också verktyg för naturvetenskapliga utbildningar

För många företag och inom forskning är Design Thinking ett sätt att arbeta med innovation och lösningar på komplexa problem. Dina kunskaper inom design kommer att vara mycket användbara både i högre studier och yrkeslivet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Design - Särskild variant , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Design - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Design - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Anna Whitlocks gymnasium
Hantverkargatan 29
11221 Stockholm

En stor skola med välkomnande stämning

Anna Whitlocks gymnasium är en varm, kreativ och modig skola. Vi erbjuder dig fem högskoleförberedande program och elva inriktningar. Vi är Stockholm stads största gymnasieskola med cirka 2200 elever. Vårt arbetssätt innebär att vi ständigt utvärderar och utvecklar undervisningen för...

Läs mer om Anna Whitlocks gymnasium och visa alla program.

Sponsrad