Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskap, Särskild estetisk variant

Göteborgs Waldorfgymnasium
Programinformation
Göteborg
Naturvetenskapsprogrammet
Klassrum
Naturvetenskap, Särskild estetisk variant

Om utbildningen

Naturvetenskap (särskild estetisk variant)

Detta är ett program för dig som vill ha en natur­vetenskaplig behörighet när du går ut skolan. Du får full behörighet och samtidigt studerar du övriga ämnen som är specifika för vår särskilda inriktning. Denna bredd gör den unik bland landets natur­vetenskapliga utbildningar och bidrar till ökad kreativitet, tvär­vetenskaplighet och en rikare erfarenhet av vad det betyder och har betytt att vara människa.

Teoretisk och praktisk kunskap 

Parallellt med föreläsningar arbetar du praktiskt med laborationer och experiment i labbmiljö. Tillsammans med fält­studier ger detta viktiga erfarenheter både i labb­arbete, analytiskt tänkande och problem­lösning, samtidigt som det utvidgar och åskådliggör det teoretiska kurs­materialet.

En dags studier kan innehålla såväl fysik och matematik som språk, idrott och bild.

Natur­programmet passar dig som funderar på att läsa vidare inom ämnen som medicin, teknik och natur­vetenskap, eller helt enkelt vill ha stor valmöjlighet efter gymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskap, Särskild estetisk variant , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskap, Särskild estetisk variant så kommer skolan att kontakta dig.

Göteborgs Waldorfgymnasium

Välkommen till Göteborgs Waldorfgymnasium

På Göteborgs Waldorfgymnasium får du chansen att utveckla hela dig - alla kunskaper och förmågor. Vi har en pedagogik som arbetar med bred och allsidig utbildning genom våra tre profilområden: Internationella utbyten, Hållbarhet och Kultur och bildning. Du kommer få...


Läs mer om Göteborgs Waldorfgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Göteborgs Waldorfgymnasium

Göteborg

 Visa telefonnummer
www.gfwg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskap, Särskild estetisk variant från Göteborgs Waldorfgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Göteborgs Waldorfgymnasium
Jag vill komma på Öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: