Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 96 träffar

samhällsprogrammet stockholm

Samhällsprogrammet i Stockholm - för dig som är intresserad av människan & samhället!

Är du intresserad av hur samhället och människan drivs och utvecklas? Då kan Samhällsvetenskapsprogrammet (Samhällsprogrammet) vara något för dig! Du får läsa kurser som bland annat tar upp demokrati, historia, kommunikation och etik. På programmet får du lära dig att tänka och analysera kritiskt samt framföra din åsikter både i tal och skrift.

Samhällsprogrammet har tre olika inriktningar: Samhällsvetenskap, Beteendevetenskap och Medier, information och kommunikation. I Stockholm finns det många skolor som erbjuder de olika inriktningarna. Flera av skolorna i Stockholm som erbjuder programmet har riksintag, vilket betyder att du kan söka programmet oavsett var i Sverige du bor. Se vilka skolor som har riksintag till Samhällsprogrammet i Stockholm här!

Samhällsvetenskap

När du läser inriktningen samhällsvetenskap så ligger fokus på samhällsfrågor såsom livsvillkor för människor i olika delar av världen, samhällsstrukturer och politik. Du får lära dig att analysera kritiskt på individ-, grupp- och samhällsnivå. Om du vill studera vidare inom ämnen som statsvetenskap, kulturgeografi eller liknande är inriktningen samhällsvetenskap bra!

Beteendevetenskap

När du läser Beteendevetenskap på Samhällsprogrammet får du lära dig mer om människors utveckling och samspel i olika situationer samt fördjupa din kunskap av människors beteende. Är du intresserad av att studera vidare till psykolog, socionom eller polis är beteendevetenskap en inriktning att läsa!

Medier, information och kommunikation

Inriktningen Medier, information och kommunikation har ett starkare mediefokus än de andra inriktningarna. Du får kunskap mediernas roll i samhället, du får studera medieteknik och lära dig hur du når ut med ett budskap som fångar andra människors intresse. Du får även studera journalistik och reklam, samt analysera hur människan påverkas av media.

Efter Samhällsprogrammet

Samhällsprogrammet är ett högskoleförberedande program och du kan läsa vidare på yrkeshögskola, universitet eller högskola direkt efter gymnasiet.

Under samhällsprogrammet så får du utveckla din förmåga att analysera vetenskapligt och kritiskt vilket är bra förberedande kunskaper att ha för fortsatta studier på universitet och högskola.

Läs mer om vad du kan göra efter samhällsprogrammet i vår yrkesguide!

Favoriter
Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer
Därför valde Niclas en idrottsut...

Niclas, 17 år, går Idrottsutbildning (LIU), Innebandy på VNG. Vill du veta mer om utbildningen? Läs mer för att se vad Niclas har att berätta!

Läs mer
Oskar pluggar på Barn- och friti...

Oskar pluggar på Barn- och fritidsprogrammet på Grillska Gymnasiet i Stockholm! Läs intervjun med Oskar och lär dig mer om hur det är att plugga på Grillska Gymnasiet!

Läs mer
Kristoffer och Carl går teknik p...

Kristoffer och Carl pluggar programmeringsspåret och ingenjörsspåret på Teknikprogrammet. Läs mer om vad de tycker om utbildningen och om deras planer inför framtiden!

Läs mer
Selim valde Samhällsvetenskap på...

Selim är 17 år och går första året på Samhällsvetenskapsprogrammet. Läs hur han beskriver programmet och skolan!

Läs mer

Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information