Visar 1-20 av 129 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 129 träffar
1
2
3
4
...
7

samhällsprogrammet stockholm

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet i Stockholm 

Är du intresserad av hur samhället och människan drivs och utvecklas? Då kan samhällsvetenskapsprogrammet vara något för dig! På detta gymnasieprogram får du lära dig om samhällskunskap som innefattar ämnen som demokrati, kommunikation, genus, miljö och etik.

Samhällsvetenskapsprogrammet har tre olika inriktningar: Samhällsvetenskap, beteendevetenskap och medier- information och kommunikation. I Stockholm finns det många skolor som erbjuder de olika inriktningarna. 

Samhällsvetenskap

När du läser inriktningen samhällsvetenskap så ligger fokus på samhällsfrågor såsom livsvillkor för människor i olika delar av världen, samhällsstrukturer och politik. Du får lära dig att analysera kritiskt på individ-, grupp- och samhällsnivå. Om du vill studera vidare inom ämnen som statsvetenskap, kulturgeografi eller liknande är inriktningen samhällsvetenskap bra.

Beteendevetenskap

När du läser beteendevetenskap på samhällsvetenskapsprogrammet får du lära dig mer om människors utveckling och samspel i olika situationer samt fördjupa din kunskap i människors beteende. Är du intresserad av att studera vidare till psykolog, socionom eller polis är beteendevetenskap en inriktning att läsa.

Medier- information och kommunikation

Inriktningen medier- information och kommunikation har ett tydligare mediefokus än de andra inriktningarna. Du får kunskap om mediernas roll i samhället, studera medieteknik och lära dig hur du når ut med ett budskap som fångar andra människors intresse. Du får även studera journalistik och reklam, samt analysera hur människan påverkas av media.

Efter samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och du kan läsa vidare på yrkeshögskola, universitet eller högskola direkt efter gymnasiet.

Under samhällsvetenskapsprogrammet får du utveckla din förmåga att analysera vetenskapligt och kritiskt, vilket är bra förberedande kunskaper att ha för fortsatta studier på universitet och högskola.

Läs mer om vad du kan göra efter samhällsprogrammet i vår yrkesguide!

Jämför dina favoriter
Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer
Thor valde samhällsvetenskap på VNG

Idrott och studier är den kombination som fick Thor att välja Väsby nya gymnasium. Maten och heltidsmentorer är två andra starka aspekter som verkligen uppskattas.

Läs mer
"En väldigt annorlunda skola på ...

"På vår skola har vi en otroligt bra gemenskap och väldigt engagerade lärare" berättar Emma om JENSEN gymnasium Norra. I det här reportaget får du veta vad Cornelia och Emma tycker om att vara elev på JENSEN gymnasium. 

Läs mer
Möt Sara som går naturvetenskaps...

Det sociala livet på skolan och närheten till kommunikation fick Sara att välja Väsby nya gymnasium. Den fina stämningen på skolan hjälper henne att lägga grunden för drömmen om att bli tandläkare.

Läs mer
Möt Jakob från ekonomiprogrammet

Högskolebehörigheten var det som fick Jakob att välja Ekonomiprogrammet. I framtiden drömmer han om att arbeta utomlands.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information