Visar 1-20 av 37 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
  • = Har lediga platser
Visar 1-20 av 37 träffar
12

Estetiska programmet i Göteborg

Från industristad till kulturstad

På Götaplatsen i Göteborg står statyn Poseidon, och har så gjort i snart ett sekel. Om han kunde tala skulle han kanske berätta om hur staden gått från att vara en textil och industristad till att blomma ut till en halvmiljonstad där kulturen flödar och skaparglädjen genomsyrar allt.

Att läsa Estetiska programmet i Göteborg är att läsa i en stad som ger dig möjlighet att utvecklas och inspireras. Det är svårt att inte känna sig hemma i Göteborg, för precis så som storstäder så ofta gör, erbjuder kuststaden något för alla.

Antalet skolor som erbjuder Estetiska programmet i Göteborg är många, och det var i Göteborg som man 2012 höll den Nationella Estetiska Kongressen där bland annat rektorn för Hvitfeldtska gymnasiet talade.

Fängslande och stjärnsprakande

En mängd är de kulturpersonligheter som läst gymnasiet i staden. Håkan Hellström, Stellan Skarsgård, Ingvar Oldsberg och Laleh är bara några av dem. Och flera år, spelningar, guldskivor och miljontittarsiffror senare ligger staden dem fortfarande varmt om hjärtat.

1994 färdigställdes Göteborgsoperan, invigningskvällen bar namnet ”En makalös afton”, och många makalösa aftnar med stora framträdanden har det blivit sedan dess. För den som är inne på att läsa Estetiskaprogrammet i Göteborg med inriktningar som Dans, Musik eller Teater är Operan ett vattenhål av inspiration.

I Göteborgs stadskärna ligger ett konstmuseum där klassisk konst av storheter som Edvard Munch, Anders Zorn och Carl Larsson varvas moderna med Andrew Warhol och Cajsa von Zeipel. Konstsamlingarna är många och fängslande, speciellt för den som är intresserad av inriktningen Bild & formgivning på Estetiska programmet i Göteborg.

Skönheten ligger i betraktarens ögon

Statyn Poseidon har sedan han skapades varit både missförstådd och älskad, och om han kunde tala kanske han skulle poängtera vikten i att låta skönhet och skapande ligga i betraktarens ögon. I Göteborg är betraktarna många och traditionen och utvecklingsmöjligheterna oändliga. Det är helt enkelt en perfekt plats för dig som vill läsa Estetiska programmet i Göteborg.

Källor: goteborg.se,flyttatillgöteborg.se

Jämför dina favoriter
Reportage
Ekonomiprogrammet - Reportage me...
Donnergymnasiet Göteborg

En speciell skola! 

Det finns ingen gymnasieskola likt Donner i hela Sverige! Jag blir så inspirerad och motiverad av alla “donneriter”, de är verkligen speciella. Alla har sin egna stil och är grymma på allt de gör, så vill du gå på en skola där du kommer ha kul, träffa olika människor, lära dig mycket nya saker och få uppleva vad en bra skola är, då ska du välja Donnergymnasiet.

Läs mer
Pamela pluggar natur på INIT Göt...

Pamela är 17 år och studerar Naturvetenskapsprogrammets tredje år på INIT College, (International IT College of Sweden) i Göteborg. Hon berättar att det är lätt att få vänner på skolan och att lärarna verkligen bryr sig om eleverna. Pamela berättar mer om skolan i det här reportaget. 

Läs mer
Samhäll/Musik - Reportage Erik S...

Erik Simonsson Vento studerar Samhäll och musik på Donnergymnasiet. Här kan du läsa mer om varför han valde det program han valde, varför just Donnnergymnasiet passade honom och hans bästa tips för dig som ska bli gymnasieelev! 

Läs mer
Linnea berättar om Mediegymnasiet
Mediegymnasiet

Linnea går andra året på Mediegymnasiets Fotografisk bild och Digital retouch. Här berättar hon om utbildningen, om skolan och hennes externa fotouppdrag.

Läs mer
NTI Johanneberg - Vad händer sen?

Gabriel och Elias, båda går i årskurs 3, är 2 av 450 elever som läser på NTI Johanneberg och Jennifer är alumni från NTI Johanneberg. I artikeln nedan får du läsa om deras upplevelser av skolan och vad som händer sen.

Läs mer

Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information