Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Filtrera efter
Estetiska programmet
Inriktning
Göteborg
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 36 träffar
1
2
Annonser

Populära inriktningar

Platser inom Göteborg

Reportage inom Estetiska programmet

Estetiska programmet i Göteborg

Från industristad till kulturstad

På Götaplatsen i Göteborg står statyn Poseidon, och har så gjort i snart ett sekel. Om han kunde tala skulle han kanske berätta om hur staden gått från att vara en textil och industristad till att blomma ut till en halvmiljonstad där kulturen flödar och skaparglädjen genomsyrar allt.

Att läsa Estetiska programmet i Göteborg är att läsa i en stad som ger dig möjlighet att utvecklas och inspireras. Det är svårt att inte känna sig hemma i Göteborg, för precis så som storstäder så ofta gör, erbjuder kuststaden något för alla.

Antalet skolor som erbjuder Estetiska programmet i Göteborg är många, och det var i Göteborg som man 2012 höll den Nationella Estetiska Kongressen där bland annat rektorn för Hvitfeldtska gymnasiet talade.

Fängslande och stjärnsprakande

En mängd är de kulturpersonligheter som läst gymnasiet i staden. Håkan Hellström, Stellan Skarsgård, Ingvar Oldsberg och Laleh är bara några av dem. Och flera år, spelningar, guldskivor och miljontittarsiffror senare ligger staden dem fortfarande varmt om hjärtat.

1994 färdigställdes Göteborgsoperan, invigningskvällen bar namnet ”En makalös afton”, och många makalösa aftnar med stora framträdanden har det blivit sedan dess. För den som är inne på att läsa Estetiskaprogrammet i Göteborg med inriktningar som Dans, Musik eller Teater är Operan ett vattenhål av inspiration.

I Göteborgs stadskärna ligger ett konstmuseum där klassisk konst av storheter som Edvard Munch, Anders Zorn och Carl Larsson varvas moderna med Andrew Warhol och Cajsa von Zeipel. Konstsamlingarna är många och fängslande, speciellt för den som är intresserad av inriktningen Bild & formgivning på Estetiska programmet i Göteborg.

Skönheten ligger i betraktarens ögon

Statyn Poseidon har sedan han skapades varit både missförstådd och älskad, och om han kunde tala kanske han skulle poängtera vikten i att låta skönhet och skapande ligga i betraktarens ögon. I Göteborg är betraktarna många och traditionen och utvecklingsmöjligheterna oändliga. Det är helt enkelt en perfekt plats för dig som vill läsa Estetiska programmet i Göteborg.

Källor: goteborg.se,flyttatillgöteborg.se