Designgymnasiet Göteborg

Har du också designdrömmar?

Designgymnasiet Göteborg öppnade hösten 2022. Här bygger vi en unik skola med en stor designkultur och ett stort designnätverk. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar oavsett om du läser arkitektur, grafisk design, inredningsdesign, produktdesign eller modedesign. På Designgymnasiet får du jobba med hela designprocessen, från idé till färdig produkt.

Efter Designgymnasiet

På Designgymnasiet får du följa dina designdrömmar och ägna dig åt just ditt intresse samtidigt som du blir förberedd för vidare studier på högskola och universitet. Det finns en mängd olika högskolor och yrkeshögskolor inom design för dig som efter gymnasiet vill fortsätta med skapandet. Eftersom alla våra utbildningar ger högskolebehörighet får du även möjligheten att plugga vidare mot en mängd andra yrken.

Varför ska jag söka till Designgymnasiet Göteborg?

Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och drar till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas och testa dina vingar inom olika former av skapande. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers.

"Det bästa med design är att man hela tiden får testa sina idéer och använda det man lär sig i kreativa projekt. Våra lärare har jobbat inom design på många olika sätt och det märks verkligen att de vet vad man måste lära sig och öva på för att utvecklas. Det är viktigt att man vågar försöka och det gör inget om det blir helt kass ibland, det är bara att börja om och försöka igen. Lärarna hjälper oss att tro att vi kan och klarar utmaningarna!" - Elever på Designgymnasiet.

Läs mer på Designgymnasiet Göteborgs hemsida!

Är du intresserad och vill veta mer om Designgymnasiet Göteborg , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Designgymnasiet Göteborg

Reportage

Linnea Sandelin berättar om Designgymnasiet

Linnea Sandelin går i årskurs 3 på Designgymnasiets Arkitektur och Design. Hon trivs väldigt bra på skolan och beskriver det som en plats där man hör hemma.

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Designgymnasiet Göteborg .

Andel lärare med leg. och behörighet

Antal elever per lärare

%

Estetiska programmet

Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng
Andel behöriga till högskola
Andel med examen inom 3 år
Antagningspoäng medel 252,0 2022
Lägsta antagningspoäng 222,5 2022

Teknikprogrammet

Sverige År
Totalt antal studerande
Genomsnittlig betygspoäng 14,6
Andel behöriga till högskola 90,1
Andel med examen inom 3 år 79,6
Antagningspoäng medel 249,2 2022
Lägsta antagningspoäng 187,5 2022

Södra Hamngatan 19

www.designgymnasiet.se

Det finns inga recensioner än.

För att få mer information från Designgymnasiet Göteborg , fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga