Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö - Arkitektur & design

Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 255,3)
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
17 oktober, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 195,0
(medelvärde: 255,3)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö - Arkitektur & design

Studera Arkitektur och Design på Designgymnasiet 

Arkitektur är en bransch som knyter samman områdena teknik och design. Arkitekten använder sig av ritningsteknik, teori och matematiska beräkningar i kombination med design, fantasi och kreativitet för att skapa byggnader och stadsmiljöer som ska inspirera, och vara både vackra och funktionella.

Vad får man göra på arkitektur och design?

På vår utbildning får du lära dig hur man ritar och konstruerar byggnader och stadsmiljöer från kreativ skiss till ritning med hjälp av teori, matematik och 3D-modellering. Din fantasi får fullt spelrum för att skapa ditt drömsamhälle samtidigt som du lär dig hur en byggnad blir till och vilka begränsningar som finns. Du kommer också läsa kurser inom miljöpolitik och arkitektur samt diskutera miljöfrågor och lära dig hur man kan arbeta för att bygga en stad som minskar vår miljöpåverkan. Genom teknikens perspektiv lär du dig tänka på samspelet mellan teknik, design, människa och miljö och på så vis kan du vara med och skapa en bättre värld.

Dina främsta verktyg för att utvecklas under dina tre år hos oss är: CAD-program, 3D-program, dator, penna, husmodeller, miniräknare, Photoshop, och sist men inte minst – din passion för design!

Vem ska plugga arkitektur och design?

Om du är intresserad av teknik och matematik men även har en kreativ ådra där du tycker om att uttrycka dig visuellt borde du söka till oss. Du behöver inte ha förkunskaper om grafiska verktyg, arkitektur eller CAD – det lär du dig här. 

Om Teknikprogrammet

Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö ger dig en bred behörighet mot högskolan. För dig som vill läsa vidare på någon typ av teknisk utbildning är detta utbildningen för dig. Du kan vidareutbilda dig till bland annat högskoleingenjör, civilingenjör, programmerare, arkitekt, designer, miljötekniker eller stadsplanerare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö - Arkitektur & design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö - Arkitektur & design

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Samhällsbyggande och miljö - Arkitektur & design så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Designgymnasiet Göteborg
Masthuggstorget 3
413 27 Göteborg

Har du också designdrömmar?

Designgymnasiet Göteborg öppnade hösten 2022. Här bygger vi en unik skola med en stor designkultur och ett stort designnätverk. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar oavsett om du läser arkitektur, grafisk design, inredningsdesign, produktdesign eller modedesign....

Läs mer om Designgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Sponsrad