Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Thoren Innovation School Stockholm
Programinformation
Stockholm

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Thoren Innovation School Stockholm

Arkitekt, ingenjör, app-utvecklare. Där har du bara några exempel på framtida yrken inom teknikområdet. Innovation Program på Thoren Innovation School i Stockholm vänder sig till dig som är intresserad olika typer av tekniska lösningar, innovationer och nya idéer. Oavsett vilket teknikämne som intresserar dig får du med Innovation Program en bred bas att stå på. På det här högskoleförberedande programmet blandas teori med verklighetsnära lärande och ofta arbetar du i projektform, precis som i arbetslivet.

Specialiseringar

Ingenjör

Specialiseringen Ingenjör erbjuder dig en bra grund inom IT och webbteknik i kombination med högre studier i matematik och fysik.

Arkitektur

För dig som drömmer om att bli designer, arkitekt, eller ingenjör efter gymnasiet är Arkitektur en bra inriktning. Specialiseringen erbjuder en bra grund inom design och formgivning i kombination med högre studier i matematik fysik som förbereder dig för fortsatta studier på universitet eller högskola. 

Applikationsdesign

För dig som tänker dig en framtid som till exempel art director, webbutvecklare, programmerare, spelutvecklare eller annat yrke inom digitalt skapande. Du fördjupar dig inom applikationsdesign efter att du har läst grunderna inom IT och webbutveckling.

Speldesign

Vill du bli framtidens stjärna inom spelutveckling? Här får du lära dig grunderna i hur spel utvecklas och designas. I framtiden har du även möjlighet att arbeta inom andra kreativa områden, till exempel film och reklam.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Utveckla dina idéer!

Thoren Innovation School

På Thoren Innovation School, Innovationsgymnasiet, förbereds du för framtidsjobben. Gå från idé till genomförande och gör praktik under minst 5 veckor på en arbetsplats - oavsett vilket program du läser!


Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Thoren Innovation School Stockholm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet (TE) är ett högskoleförberedande gymnasieprogram och leder till Högskoleförberedande examen.

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Thoren Innovation School Stockholm

Thoren Innovation School Stockholm

”Det bästa med TIS är lärarna och den trygga miljön, jag känner att man kan vara sig själv här.” – Erling Winjum, Innovation Program Thoren Innovation School är skolan som alltid hänger med i utvecklingen – här är alla program utformade...


Läs mer om Thoren Innovation School Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Thoren Innovation School Stockholm

Thoren Innovation School Stockholm

Isafjordsgatan 39
164 40 Kista Stockholm

 Visa telefonnummer
www.innovationsgymnasiet.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 9 recensioner.

Edwin
(1)
Thorengruppen har sett till att min tid i skolan (tar examen sommaren 2019) har varit fylld med lärarbyten, tre olika rektorer och missad studietid. Detta skedde fram till att den nya rektorn började på skolan och började göra skillnad på riktigt. Alla lärare byttes ut och jag kan tveklöst säga att dem nya har gjort skolan till en mycket bättre ...
Visa hela
Motiverad Elev
(4)
Hej! Jag är en elev i årskurs 3 på tis sthlm och jag måste säga att när jag började denna skola så insåg jag snabbt att denna skola var inte särskilt bra, vi hade en rektor som inte brydde sig och blev sur om man kom och försökte resonera om varför vissa lärare inte var lämpliga som lärare då det kändes som att dem inte ville lära ut något, vi ...
Visa hela
Tjej i 3an
(5)
Jag går sista året i TIS Sthlm på teknikprogrammet. Jag vet att det finns mycket negativ kritik om skolan och så men skolan har ändrats drastiskt för det bättre. Oavsett vad som var förut så är den nu en jätte bra skola. Vi har en rektor som bryr sig om eleverna och arbetsron på skolan och vi har lärare som är väldigt engagerade. Man kan komma p...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Thoren Innovation School Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,8)
Baseras på 9 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: