Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Pauliskolan, i Malmö
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 244,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
22 januari, 2024 18:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 230 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 244,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknikinriktningen är utbildningen för dig som vill arbeta med datorer. Här får du lära dig programmering, datorteknik och hur du gör en modern mobilanpassad webbplats.

Programmeringskurserna är viktiga för att förstå hur datorn fungerar och nödvändig om du vill utnyttja datorns fulla kapacitet.

Under utbildningen kommer du att få lära dig olika programmeringsspråk. De vi använder för kurserna är de som är mest aktuella då du ska läsa kursen. Några exempel på programmeringspråk kan vara Python, Java och JavaScript.

I Datorteknik får du lära sig installera olika operativsystem och nätverk. Du får laborera med IP-adresser och subnätsmask. Du får lära dig kryptera både WLAN och filer. Du får dessutom använda simuleringsprogram. Det är bara din egen kreativitet och arbetsinsats som sätter gränserna för resultaten.

Efter dina tre gymnasieår är du redo för fortsätta studier exempelvis till systemvetare eller civilingenjör vid högskolor som LTH och Chalmers.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Pauliskolan
Föreningsgatan 41
211 52 Malmö

Välkommen till Pauliskolan i Malmö!

Pauliskolan är Sveriges äldsta tekniska läroverk som grundades redan 1853. Teknikprogrammet och de gamla anrika miljöerna finns fortfarande kvar på skolan, men i dag erbjuder Pauliskolan en stor bredd av även andra program. Här finns det något för alla. På...

Läs mer om Pauliskolan och visa alla program.

Sponsrad