Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Kalmar Fria Läroverk

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vad som är vanligt för ett högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det vi lärt oss.

Dina tre år på Teknikprogrammet

ÅR 1
I årskurs ett får du kunskaper i ny matematik, möter tekniken i samhället och läser några inriktningsspecifika kurser som webbutveckling och programmering. Du får träffa tekniska högskolor och prata med studenter som kan förbereda dig på framtida studier. Du får också inblick i vad systemutvecklare, webbutvecklare eller civilingenjörer gör.

ÅR 2
Under ditt andra år fördjupar du dig inom programmering och fortsätter utveckla kunskaper som är bra i ingenjörsyrket. Du arbetar också mycket med problemlösning och att utveckla det du är bra på inom de områden som ingår i programmet. Högskoleförberedande kurser inom fysik och matematik är också en del av året.

ÅR 3
På ditt tredje år ges du möjlighet att genom olika val välja vilken inriktning du vill att din utbildning ska ha. Till exempel kan du välja att studera webbutveckling eller programmering. Du gör också ett gymnasiearbete där du kan fördjupa dig i ett område du tycker verkar intressant att jobba med i framtiden. Tillsammans med dina lärare blir du förberedd för det liv som väntar efter studenten.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk – för studier och träning

Kalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Skolan brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom Kalmar Fria Läroverket är övertygade om att det är...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 30
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
kalmar.laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

Mohammed Dakak
Det finns bra lärare som finns alltid för att hjälpa till. Det är ett fint lokal, och dessutom så får man ett matkort där man får olika alternativ på olika restauranger att äta på.
Abu Layla
Tung skola bre, man känner sig hemma liksom bre. Första dagen fick man träffa en massa lärare som liksom kingade runt där, riktiga lirare. Med tiden skapar man verkligen en koppling till lärarna, uppskattas som sjutton (förstå ru?) Det finns en snubbe på min skola, asså vilken konung. Ska inte nämna några namn men kan säga så här, han har en...
Visa hela
Fria elev
Oseriös skola! "För studier och träning" lyder sloganen. Man får inget gymkort och utrymmet för träningen är snålt med urgammal utrustning. Gör om, gör rätt!
Per Johannesson, Rektor Kommentar:
Hej, Vad tråkigt att skolan inte är vad du förväntat dig vad gäller träningen. Träningen är ett av våra utvecklingsområden, så du har helt rätt i att träningslokalerna kan förbättras. Idag erbjuder vi träningstillvalen Fys och hälsa samt Kampsport och i skrivande stund för vi en dialog med ett gym för att förhoppningsvis kunna erbjuda våra elev...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från Kalmar Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information