Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet på Kalmar Fria Läroverk

Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med problemlösning och teknikutveckling och som siktar på vidare studier till ingenjör eller andra tekniska universitetsutbildningar efter gymnasiet. Det som är speciellt med just vårt Teknikprogram är att det är mer praktiskt orienterat än vad som är vanligt för ett högskoleförberedande program. Det innebär att vi varvar traditionella lektioner med olika praktiska övningar där vi tillämpar det vi lärt oss. Du läser bland annat kemi, fysik, teknik, programmering och webbutveckling.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kalmar Fria Läroverk
Nygatan 18B
39234 Kalmar

Skolan med det stora hjärtatKalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Mohammed Dakak
24 feb 2021

Det finns bra lärare som finns alltid för att hjälpa till. Det är ett fint lokal, och dessutom så får man ett matkort där man får olika alternativ på olika restauranger att äta på.

5/5
Abu Layla
24 feb 2021
Ett självklart val för dig som vill bli en konung

Tung skola bre, man känner sig hemma liksom bre. Första dagen fick man träffa en massa lärare som liksom kingade runt där, riktiga lirare. Med tiden skapar man verkligen en kopp...

Visa hela
1/5
Fria elev
28 jan 2020
Ingen höjdar skola ifall man säger så!

Oseriös skola! "För studier och träning" lyder sloganen. Man får inget gymkort och utrymmet för träningen är snålt med urgammal utrustning. Gör om, gör rätt!

Per Johannesson, Rektor
29 jan 2020
Hej, Vad tråkigt att skolan inte är vad du förväntat dig vad gäller träningen. Träning...
Visa hela
Sponsrad