Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Information & medieteknik

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 264,8)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 140 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 264,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Inriktning informations- och medieteknik

Till inriktningen Informations- och medieteknik väljer du som är intresserade av datorer, teknik, matematik och gillar att arbeta i projektform. Teori varvas med praktik. Du får lära dig mer om IT och bli duktig på webbutveckling, programmering och datorteknik.

Välj mellan två inriktningar

Informations- och kommunikationsteknik

Förutom inriktningskurserna mot programmering, webbutveckling och datorteknik fördjupar du genom detta val dina kunskaper inom kommunikation i digitala medier. Du lär dig kommunicera med ett nytt språk i form av programmeringen men även via bild, text och film.

Informationsteknik mot ingenjörsstudier

Förutom inriktningskurserna mot programmering, webbutveckling och datorteknik får du genom detta val kurser som tar dig mot högskole- och universitetsstudier. Du fördjupar dig inom matematik och fysik samt får tillgång till kurser som kan ge dig meritpoäng.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Information & medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Information & medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Information & medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 3
235 81 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Du och din framtid börjar på Sundsgymnasiet. Här arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. Här blir du betraktad som vuxen från den dag du kliver in, med de rättigheter och de skyldigheter det innebär....

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad