Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet
Inga recensioner än

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 242,7)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 242,7)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet

Gillar du teknik? Är du nyfiken och funderar på att läsa vidare efter gymnasiet? Då är Teknikprogrammet ditt självklara val.

Hos oss väljer du mellan två spännande inriktningar informations- och medieteknik och design och produktutveckling. Oavsett inriktning får du en bred grund och många möjligheter när det är dags att läsa vidare efter gymnasiet. 

Dagens tekniska arbete kräver hög och bred kompetens. På Teknikprogrammet utmanas och stimuleras du att erövra kvalificerade kunskaper inom teknik, fysik, kemi och matematik. Du får använda entreprenörskap, kreativt tänkande och skapande för att hitta lösningar på olika problem. På programmet lär du dig att utveckla din nyfikenhet i hur tekniken i samhället påverkar oss och hur vi kan ta tillvara denna möjlighet inom olika områden. Som teknikelev kommer du att få arbeta med modern labbutrustning och få handledning och undervisning av lärare som brinner för sina ämnen. Vi arbetar ofta ämnesövergripande för att skapa en helhetsbild.

Under din tid hos oss får du möta många föreläsare, åka på studieresor och gå på studiebesök. Dessutom samarbetar vi med näringslivet, för att du ska komma ut i arbetslivet och få använda den senaste tekniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har läst Teknikprogrammet arbetar efter vidare utbildning som högskoleingenjör, civilingenjör, arkitekt, industridesigner, spelutvecklare, nätverkstekniker, programmerare eller webbutvecklare.

Teknikprogrammet ger dig möjlighet att söka ett fjärde yrkesförberedande år. Du kommer att få en praktisk utbildning enligt det internationellt beprövade konceptet CDIO (Conceive Design Implement Operate). Cirka en tredjedel av studietiden under fjärde året kommer att vara förlagd på en praktikplats och det leder till att du blir gymnasieingenjör.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad