Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 292,3)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 272,5
(medelvärde: 292,3)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet med inriktning Speldesign

Teknikprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra är utbildningen för dig som är intresserad av teknik och spel. Programmet har inriktningen Informations- och medieteknik och programfördjupningen Speldesign. Här får du lära dig grunderna i spelutveckling och lär dig tekniken för att skapa framtidens spel samtidigt som du jobbar kreativt.

Vill du bli designer, grafiker eller programmerare?

Utbildningen är uppbyggt utifrån de villkor och arbetssätt som gäller i dagens spelbransch för att du ska få inblick i hur det fungerar att arbeta med spelutveckling. Du också prova på delar av arbetet för designers, grafiker, programmerare, ljudläggare och producenter och hur alla dessa yrkesroller samverkar vid spelproduktioner.

Utveckla spel för konsol, dator och mobil

Inledningsvis i utbildningen får du lära dig grundläggande begrepp och arbetssätt för att du ska ta del av de spännande spelprojekten som drivs inom programmet. Du kommer jobba i XNA, där du tillsammans med dina klasskamrater på KLARA Södra utvecklar spel i både två och tre dimensioner till konsol, dator och mobiler.

Högskoleförberedande

Teknikprogrammet ger dig utvecklade kunskaper inom teknik, fysik, kemi och matematik. Fokus ligger på speldesign och under utbildningen kommer du förstå hur hela teknikutvecklingsprocessen ser ut. Programmet ger behörighet till både allmänna och tekniska högskoleutbildningar och du blir mycket väl förberedd inför högre utbildningar inom spelutveckling och teknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra
Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra ger många möjligheter och utmaningar

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra är en skola för dig med höga ambitioner. Alla gymnasieprogram på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra i Stockholm är studieförberedande inför universitet och högskola. Klara Teoretiska Gymnasium ger dig många möjligheter och utmaningar. Lärarna på...

Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Södra och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
1/5
Charlie
17 feb 2021
Om jag kunde gå tillbaka skulle jag aldrig valt Klara Södra

Jag går nu tredje året och har inte haft en bra upplevelse över huvud taget av min skola. De största problemen är att större delen lärarna är okunniga i ämnena de lär ut. Anting...

Lotten, Rektor
23 feb 2021
Hej! Att vi på Södra har kompetenta och kunniga lärare är något som brukar framkomma i...
Visa hela
Sponsrad