Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Grillska Gymnasiet Uppsala
Programinformation
Uppsala
Antal elever: 28 (år 1)
Teknikprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2020-05-05

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Teknikprogrammet Informations- & medieteknik på Grillska Uppsala

Välkommen till Teknikprogrammet med inriktning mot Informations- & medieteknik på Grillska Gymnasiet Uppsala

Är du kreativ och gillar att lösa problem? Tänker du dig en framtid inom programmering, webbteknik, eller AI-forskning? Teknikprogrammet på Grillska Uppsala passar dig som efter gymnasiet vill studera vidare inom teknik och naturvetenskap på högskolan.

Teknikprogrammet är en högskoleförberedande utbildning passar dig som vill studera vidare till exempelvis civilingenjör, systemvetare, webb- och mjukvaruutvecklare, programmerare eller IT-designer. 

Problemlösning centralt

Naturvetenskap, matematik och datorteknik är basen i utbildningen liksom förmåga till problemlösning. Du läser bland annat kurser i gränssnittsdesign, webbutveckling, programmering, matematik, fysik, teknik och kemi.

Under utbildningen lär du dig att använda de tekniska och digitala verktyg som används i arbetslivet och du lär dig hur hård- och mjukvara kommunicerar och samspelar. Du kommer att få använda legorobotar samt 3D-skrivare för utskrifter av prototyper.

E-sport som tillval

Du som är intresserad av e-sport kan välja det via dina individuella val.  Du får lära dig teknik, taktik, etik, laganda och fysisk träning samt hur man bygger både e-sportlag och e-sportevent.

Sista året specialiserar du dig i ett av våra utbildningsspår. Ingenjörsspåret ger dig en bred bas och behörighet till civilingenjörsprogrammet. Webbspåret ger dig en yrkesinriktning mot webbutveckling, programmering och apputveckling.

Ta chansen och testa dina vingar

På alla Grillskas program ingår en kurs i entreprenörskap. Vill du prova att starta företag kan du starta och driva ett UF-företag under ett år i samarbete med Ung Företagsamhet. 

Tekniken allt viktigare i samhället

Robotisering och ett allt mer uppkopplat samhälle ställer krav på en större samverkan mellan olika ämnen som berör människa, teknik och samhälle. På teknikprogrammet är inriktningen matematik, fysik, systemutveckling, medieteknik och programmering, men kraven på förståelse för teknikens roll och möjligheter ger dig stora möjligheter inom flera yrkesområden.

Teknikprogrammet erbjuder dig:

  • E-sport som tillval
  • Bred högskoleförberedande utbildning inom IT och teknik
  • Välj mellan webbutvecklingsspår och ingenjörsspår 
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

E-sport

E-sport

På Teknikprogrammet kan du en förmiddag i veckan fördjupa dig inom E-sport. Passet leds av en professionell person från branschen. Passet kan t ex innehålla följande:

  • Grundläggande kunskaper inom de fyra största E-sportspelen
  • Individuell utveckling inom E-sportspel
  • Träning inom taktik/strategi
  • Mental träning

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som Grillska Gymnasiet Uppsala söker du till programmet via Gymnasieantagningen Uppsala. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Uppsala kommun Gymnasieantagningen, 753 75 UPPSALA
Telefon: 018-727 20 50
E-post: gymnasieantagningen@uppsala.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande examen.

Reportage

Nadine, Grillska Uppsala

Nadine pluggar Samhällsvetenskap på Grillska Gymnasiet Uppsala

Läs mer Grillska Gymnasiet Uppsala

Nadine pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet på Grillska Gymnasiet Uppsala. Läs mer om hur Nadine tycker det är att plugga på gymnasiet och varför hon valde just Grillska Gymnasiet.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Grillska Gymnasiet Uppsala

Grillska Gymnasiet Uppsala

Verkliga projekt och aktivt samhällsengagemang

På Grillska Uppsala kan du välja utbildning utifrån intresseområdena media, ledarskap, it och teknik eller frisör. Kombinera studierna med e-sport eller praktik hos yrkesverksamma frisörer! Grillska har fina lokaler i Ekeby bruk, med goda kommunikationer. Här går drygt 350 elever...


Läs mer om Grillska Gymnasiet Uppsala och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Grillska Gymnasiet Uppsala

Grillska Gymnasiet Uppsala

Ekeby bruk 35
752 75 Uppsala

 Visa telefonnummer
www.grillska.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 16 recensioner.

TE17
(5)
Lärarna är schyssta (hälsa matteläraren Anders från klass TE17! :) , klassrummen är sköna, skolmaten är helt ok. Eleverna är trevliga. 10/10
MaxD
(5)
Skolan är riktigt bra. Trivsamma miljöer, riktigt trevlig stämning och alla är välkomna. Lärarna gör allt för att du ska lyckas. Förutom en riktigt bra utbildning får man 3 riktigt bra år på skolan. Rekommenderas varmt.
Linus
(4)
Grillska gymnasium är väldigt hemtrevlig och alla lärare arbetar hårt för hå kontakt med eleverna. Jag har inget negativt att säga förutom småsaker liksom maten eller liknande. Allt känns bra och jag har aldrig upplevt någonting som gett mig ett dåligt intryck.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta Grillska Gymnasiet Uppsala
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,4)
Baseras på 16 recensioner.
Reportage
Nadine pluggar Samhällsvetenskap...

Nadine pluggar på Samhällsvetenskapsprogrammet på Grillska Gymnasiet Uppsala. Läs mer om hur Nadine tycker det är att plugga på gymnasiet och varför hon valde just Grillska Gymnasiet.

Läs mer