Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

ASSIST - High School-stipendier

ASSIST
Programinformation
USA
Utbytesår / High School

ASSIST - High School-stipendier

Sök stipendium via ASSIST och åk ett år på High School i USA

ASSIST – ”Today´s scholars. Tomorrow´s Leaders”

Sök ASSIST:s stipendium och få möjlighet att under ett år studera vid någon av USAs ledande privata high-schools. Stipendiet täcker skolavgiften för ett år. Därefter återvänder du till Sverige och fortsatt skolgång på gymnasiet.

ASSIST är en amerikansk non-profit organisation som har som mål att främja kulturellt och internationellt utbyte mellan USA och omvärlden. Organisationen grundades 1969 av en amerikansk lärare - Paul G. Sanderson Jr. som tidigt insåg fördelarna med att ha elever med blandad internationell bakgrund i klassrummet. ASSISTs mål är att sammanföra morgondagens ledare i världen. Ca 50 olika länder är med i programmet.

Ett ASSIST-stipendium är mycket meriterande

Många som får ASSIST-stipendiet vittnar om att den sista tiden på gymnasiet blir mycket lättare, eftersom den akademiska nivån på de amerikanska skolorna som ingår i ASSIST:s nätverk är så hög. Dessutom är de mycket väl rustade för vidare universitetsutbildning - oavsett om den äger rum i Sverige eller utomlands. ASSIST har gott renommé bland amerikanska universitet, så rekommendationer från den amerikanska skolan är mycket användbara. Flertalet ASSIST alumni har efter gymnasiet fortsatt sina studier på toppuniversitet i USA som Harvard, Stanford, Columbia, Yale, Princeton etc. Många vittnar om att det är deras ASSIST år som har möjliggjort detta.

ASSIST är så mycket mer än bara plugg

Det är sant att den akademiska nivån på de skolor som ingår i ASSIST:s nätverk är hög; man kan läsa kurser på nybörjarnivå till avancerad nivå, klasserna är små och lärarna är mycket engagerade.

Men, ett år på en av ASSIST:s skolor är så mycket mer än så. Här kommer du in i den amerikanska gemenskapen på en gång. Sport och estetiska ämnen kommer vara en stor del av ditt nya liv. På de flesta skolor finns det cirka 20 olika sportlag (allt från nybörjarnivå till elitnivå). Skolandan är stark och samtidigt som du hela tiden får utmana dig själv kommer du att hejas på av hela skolan. Om du sjunger, dansar, spelar teater eller spelar något instrument har du hittat rätt för dessa aktiviteter satsas det mycket på. 

Under ett år med ASSIST kommer du inte bara att ha förbättrat dina kunskaper i engelska och lärt känna en ny kultur. Du kommer även att ha utvecklat dina talanger och blivit ditt "bästa jag". Dessutom har du förhoppningsvis fått vänner för livet och när du återvänder hem blir du en del av ASSISTs globala nätverk.

Vem får stipendiet?

Du kan söka ASSIST:s stipendium i årskurs 9 eller under årskurs 1 eller 2 på gymnasiet. Du ska inte vara äldre än 18 år det år du åker på ditt ASSIST år.Gemensamt för de elever som premieras med ett stipendium är att alla har starka akademiska meriter. Dessutom har de någon slags talang exempelvis i sport eller musik samt är även mycket engagerade individer som vill påverka sin omgivning och samhällsutvecklingen.

Avgift:

Det är skolan som erbjuder eleven ett stipendium. Det täcker skolavgiften och oftast mat och logi. Däremot följer en kostnad som bidrar till att ASSIST kan fortsätta sin verksamhet att förmedla stipendier.Man kan ansöka om ett "full scholarship" eller ett "partial scholarship". Om man är kvalificerad för ett "full scholarship" minskar inte chansen att få det genom att man fyller i att man även är intresserad av ett "partial scholarship". Anledningen till att även fylla i att man är intresserad av ett "partial scholarship" är att det ökar chansen att bli antagen till programmet.

  • Kostnaden som tillkommer om man erbjuds ett "full scholarship" är 16 500 USD
  • Kostnaden som tillkommer om man erbjuds ett "partial scholarship" är 33 500 USD

Stipendiaten står även själv för flygbiljetter, försäkring och fickpengar. 

När ansöker man?

Sista ansökningsdagen är den  18 januari 2020.

  • De handlingar som skall postas skall vara påstämplade senast den 7 januari.
  • Onlineansökan skall vara inskickad senast den 7 januari.

Hur ansöker du till ASSIST?

För detaljerad information om vad som skall ingå i ansökan: se ASSISTs amerikanska hemsida nedan, se fliken ”Sweden”. Länk: http://www.assist-inc.org/sweden 

Ansökningarna gås noga igenom och följs upp med intervjuer och tester i januari. De som får stipendium meddelas i februari.För de som antas äger avresa till USA rum i augusti. Man tillbringar de fyra första dagarna tillsammans med ASSIST-stipendiaterna från andra länder på en internatskola i Boston. Här ges tillfälle att knyta livslånga kontakter, att bekanta sig med hur det är att bo på en amerikansk internatskola och att lära känna Boston.Läs mer om ansökningsprocessen här: http://www.assist-inc.org/sweden 

Är du intresserad och vill veta mer om ASSIST - High School-stipendier, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

ASSIST fortsätter att bygga broar inför framtiden - och nu firar dom sitt 50-års jubileum! Se hur ASSIST formats i sin utveckling från 1969 till idag och möt eleverna runt om i världen som berättar om hur ASSIST skapat både kunskap och gemenskap. 

Få kontakt med ASSIST Sverigekoordinator

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill komma i kontakt med ASSIST Sverigekoordinator.

ASSIST

ASSIST - Läs ett år på High School i USA

ASSIST - stipendium till de bästa privatskolorna

Connecting America’s finest schools with the world’s leading scholars Sök ASSIST:s stipendium och få möjlighet att under ett år studera vid någon av USAs ledande privata high-schools. Stipendiet täcker skolavgiften för ett år. Därefter återvänder du till Sverige och fortsatt...


Läs mer om ASSIST och visa alla program.

Kontaktuppgifter till ASSIST

ASSIST

Country coordinator Sweden
Kristina Arheden

 Visa telefonnummer
www.assist-inc.org

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 24 recensioner.

Assist 2018/19
(5)
Hade ett toppen år med assist! Skulle verkligen rekommendera till den som vill ta sig till USA under gymnasiet. Det som gör assist speciellt är att de hjälper eleverna individuellt under året, samt att man får gå på riktigt bra skolor, akademiskt och inom sport.
Louisa
(5)
ASSIST gjorde ett fantastiskt jobb med att hitta en skola som passade till mig. Jag kan inte beskriva hur otroligt mitt år i USA var. Det var definitivt det bästa året i mitt liv! Så många kompisar som jag har fått över hela världen, alla minnen och även hur jag har utvecklats som en person. På min skola hade jag möjligheten att prova massvis me...
Visa hela
Robin
(4)
Väldigt positiv och välkomnande bemötande från all personal och alla elever. Allt flöt på väldigt smidigt och logistiskt hade de planerat väl. Det var dock lång svarstid på mejl från min skola i USA men ASSIST löste kommunikationen när vi upplös dem om problemet.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Kontakta ASSIST Sverigekoordinator

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill komma i kontakt med ASSIST Sverigekoordinator.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 24 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: