Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Frida befinner sig just nu på Hawaii!

Go to the US

Utlandsstudier med go to the US

Frida Berglund befinner sig just nu på Hawaii för High School-studier och simning. 

Hur har du det?

Jag har det otroligt bra, trivs som fisken i vattnet, många nya vänner både inom simningen och skolan.

Eftersom skolan arrangerar aktiviteter under helgerna passar jag och mina kompisar på att signa upp oss på varenda en. Första helgen var vi på hike vid South Point och Green Beach. Förra helgen var det mountainbike i Mauna Kea, en mycket tuff tur men så vackert och kul. I helgen har jag signat upp mig på ytligare en hiking tur, denna gång en tre dagars, en MYCKET tuffare och en längre men också mycket vackrare.

Det är ganska mycket simning för tillfället eftersom High School Season har satt igång vilket innebär mycket tävlingar på senaste tiden.

Hur spenderade du din Thanksgiving?Go to the US

Jag spenderade hela min Thanksgiving med min nära kompis Karly och hennes familj (som för övrigt är min coach dotter). Vi hade träning under de 6 lediga dagarna men vi gjorde annat också som att spendera dagar på stranden, shoppa och äta mycket gott

Skolan erbjöd en resa till Kuai under thanksgiving för alla boarders, vilket många av mina kompisar åkte på. De verkar ha haft mycket kul.

Go to the US- Utbytesår i USAHur ser en vanlig helg ut?

Förra veckan var det parents weekend här på skolan. Det vill säga att elevers föräldrar får komma och hälsa på, och vi hade fyra dagars helg. Förra veckan var därför lite annorlunda med annat schema och ingen skola på fredagen och måndagen efter helgen. På fredagen hände inte så mycket, tog det lungt, hängde med vänner på campus. Lördag morgon bar det av till en simtävling i Hilo, simmar alltid utomhus. Cool arena men det var VÄLDIGT fuktigt. Simmade runt mina pers och det kändes helt okej, hade riktigt kul med simlaget också.

Söndag var det pumkin patch,en stor event som skolan annordnar, olika klubbar inom skolan får ställa upp och sälja saker, hitta på aktivikter osv. Jag jobbade 2 shifts, obligatoriska. Ena facepainting på så barn, gjorde mitt bästa om man säger så haha. Andra ställde jag upp frivilligt och jobbade lite vid hoppborgen. Efter pumpkin signade åkte jag och några andra för att sova över på Kiholo,en övernattning under stjärnorna. Vi besökte queens's bath en jätte fin lagun, vandrade i en grotta, 20 meter under jorden och där man kunde bada mitt i natten. Så häftigt, speciellt när alla släckte alla ficklampor: BÄCK SVART och vattnet var så klart och kallt. Klappade och tittade på söta små och stora sköldpaddor, solade och badade. 

Go to the US

Hur är det att plugga i USA?

Idag har jag haft en vanlig dag i skolan, hade morgonträning och fick äta en snabb frulle innan min första lektion började. Idag hade vi D , B, C och E periods. Skolsystemet funkar lite annorlunda här än i Sverige. För det första har man periods som är ''lektionerna'', till exempel är min A period U.S history min B period spanska osv. Varje lektion är 70 min, vi har alltid 2 periods innan lunch och mellan perioderna har man 15 min rast (ta sig till rätt byggnad). Efter lunch har vi yttligare 2 periods, alltså har vi 4 periods på en dag. Just denna termin har jag free period som min C-period  för den klassen är endast andra delen av året, vilket är väldigt skönt. Läs mer om Go to the US

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

För att bli kontaktad av Go to the US, fyll i följande uppgifter

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.