Utbytesår / High School

Go to the US High School år USA - Hockeyprofil

Go to the US, i USA
Få mer information om programmet 👍

Go to the US High School år USA - Hockeyprofil

Go to the US High School år USA - Hockeyprofil

Studera ishockey i USA med Go to the US!

I USA har man ungefär samma upplägg för hockeygymnasium som i Sverige; man spelar för ett klubblag, går på en High School och bor oftast hos en värdfamilj. I Nordamerika spelar man U16 och U18 hockey under sin gymnasietid. Man är alltså b-junior ett år längre och går vidare till a-juniorhockey (U20) när studierna är färdiga.

Klubblagshockey i USA

I USA har man under de senaste åren satsat väldigt mycket på att utveckla klubblagshockeyn. Man spelar ett stort antal matcher i sin serie och dessutom spelar, under säsongen, många lag mellan 6-10 turneringar. Dessa turneringar kallas för Show Cases och brukar vara riktiga jippon med mycket folk på läktarna och fullt ös.

Ett helt annat tempo!

Spelets tempo, i USA, är högre än i Sverige. Även spelarnas skicklighet är mycket hög. Detta kombinerat med amerikanernas traditionella fysiska hockey ger spelarna ett utmärkt utgång - släge inför kommande utmaningar i USA. Amerikanerna tar gärna emot utländska spelare till sina lag för att tillföra något annat en man redan har. Det finns många goda anledningar att åka över till USA för Svenska spelare; man vill utveckla den fysiska delen av spelet, man har redan en transatlantisk spelstil som passar bättre i USA eller man kanske bar behöver testa sina egenskaper i en ny miljö.

Bo hos värdfamilj

Spelarna i USA går i skola (High School) under säsongen och det är ett av kraven för att vara med i programmet. Man bor hos en värdfamilj, en så kallad ”Billet Family”. Dessa värdfamiljer är oftast knutna till klubben på något sätt. Din värdfamilj hjälper till med allt som behövs.

Hur ser framtiden ut?

Klubblagshockey i USA är ett suveränt alternativ för europeiska spelare som vill kombinera kvalificerad hockey med studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Go to the US High School år USA - Hockeyprofil, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Reportage

Frida befinner sig just nu på Hawaii!

Go to the US

Frida är utbytesstudent i USA genom Go to the US. Hon berättar om hur det är att studera ett high school år på Hawaii. Utanför studierna hittar hon på många spännande aktiviteter som simning, åka mountainbike och gå på hike. 

Kostnader

Go to the US – Sports & Education försöker i möjligaste mån att tillgodose varje individs önskemål och tillämpar därför individuell prissättning för alla placeringstjänster.

Ta kontakt med Go to the US - Sports & Education

Gör en intresseanmälan

För att bli kontaktad av Go to the US, fyll i följande uppgifter

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Go to the US
Verkstadsvägen 3
818 31 Valbo

Upplev High School i USA med Go to the US!

Spelar du fotboll, ishockey, tennis, basket, golf eller någon annan sport? Med Go to the US - Sports and Education kan du åka till USA på High School år och utvecklas inom din idrott samtidigt som du får en oförglömlig...

Läs mer om Go to the US och visa alla program.

Sponsrad