Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Filtrera efter
Ekonomiprogrammet
Juridik
Stockholm
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 34 träffar
1
2
Annonser

Fler kategorier inom Juridik

Platser inom Stockholm

Reportage inom Juridik

Plugga ekonomi med inriktning juridik i Stockholm

I denna utbildning varvas praktiska och teoretiska moment inom juridiken med hjälp av rättskällor och juridiska metoder. Du kommer att få ta del av riktiga rättsfall och genomföra övningar för att förstå juridiken och hur det faktiskt fungerar i en rättssal. På ekonomiprogrammet med inriktning juridik är det vanligt att du får besöka och närvara på en riktig rättegång i tingsrätten eller hovrätten, detta brukar ofta ske år 2 eller 3 i utbildningen. Många skolor som erbjuder inriktningen juridik i Stockholm har nära samarbeten med advokatfirmor, polisen och kriminologer där det är vanligt att verksamma yrkesgrupper kommer och föreläser eller erbjuder studiebesök som kan ge inblick i ditt nästa drömjobb.  

Privatjuridik vs affärsjuridik 

För alla elever som läser ekonomiprogrammet ingår kursen privatjuridik. Om du väljer inriktningen juridik läser du dessutom en kurs i affärsjuridik. På så sätt får du en djupare förståelse för de juridiska principerna som styr både personliga relationer och affärsverksamhet.   

Privatjuridik: Under kursen privatjuridik kommer du att lära dig om lagar och regler som rör individers personliga relationer och rättigheter. Det inkluderar familjerätt, arvsrätt och avtalsrätt. 

Affärsjuridik: Under kursen affärsjuridik får du veta mer om affärsvärlden, kontrakt och företagsbildning. Här fokuserar du på lagar och regler som styr affärsverksamhet och ekonomiska transaktioner. Du kommer att lära dig om företagsrätt, immaterialrätt och skatterätt. 

Låt dina intressen guida dig när du utforskar möjligheterna inom privatjuridik och affärsjuridik på ekonomiprogrammet med inriktning juridik. 

Skol-SM i Juridik 

En gång om året arrangeras Skol-SM i Juridik där skolor från hela Sverige tävlar mot varandra. Tävlingen består av skriftliga prov och avslutas med ett rättgångsrollspel mellan olika skolor. Flera skolor i Stockholm har vunnit tävlingen, några av dem är: 

  • Tibble gymnasium 

  • Östra Real  

  • Danderyds gymnasium 

Vad kan du bli efter att du gått ekonomiprogrammet med inriktning juridik? 

Vanliga yrken att vidareutbilda sig till är:

  • Ekonom  

  • Jurist 

  • Advokat 

  • Åklagare 

  • Polis 

  • Kriminolog 

  • Utredare