Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 242,5
    (medelvärde: 273,7) * statistik från 2017

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Inriktningen Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norras Ekonomiprogram är ett perfekt val för dig som vill ha en bred, högskoleförberedande gymnasieutbildning med fokus på ekonomi, entreprenörskap, lag och rätt.

Förutom att du förbereds för högre ekonomistudier, får du också behörighet till högskoleutbildningar inom samhällsvetenskap och humaniora.

Lär dig om rättssystemet och Sveriges lagar

På inriktningen Juridik lär du dig om Sveriges rättssystem och om vilka villkor som gäller för företag och organisationer. Du får också lära dig om de lagar och författningar som styr och påverkar staten, näringslivet och enskilda medborgare. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska och ekonomiska frågeställningar. 

Retorik och entreprenörskap

Genomgående under utbildningen på Ekonomiprogrammet får du som elev på Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra lära dig hantera språket som ett verktyg, genom att retorik är invävt i undervisningen. Inom programfördjupningen har du möjlighet att utveckla dina kunskaper i entreprenörskap och starta eget företag genom Ung Företagsamhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra hittar du i hjärtat av Kungsholmen. Här, i kvarteren kring den gröna Kronobergsparken finns mysiga fik, fina restauranger och Västermalmsgallerian, men också gamla, ståtliga byggnader med tradition. Precis som kvarteren kring skolan är Klara Teoretiska...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra

Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner.

Milena
(5)
Liten skola där alla känner varandra vilket gör att man känner sig trygg. Har inte haft problem med skolan eller lärarna. Luncherna är goda då vi har matkort och får själva välja vad vi vill äta.
B:A
(5)
Det som jag älskar med skolan är att den är liten alltså man känner sig trygg i den. Det känns som om man är hemma. Kan sova äta plugga där. Stämningen mellan eleverna är bra då det är en liten skola och alla känner alla (inte lika mycket drama mellan eleverna som tex på större skolor). Matkorten gör så att vi slipper äckliga matsalsmat och får ...
Visa hela
anonym
(4)
skolans lärare och personal satsar verkligen på elevens utbildning vilket är jätteviktigt fr dig som lyckas i framtiden. istället för skolmat erbjuder skolan lunch matkort i mer än 15 restauranger, så oavsett om du har en speciell kost kan du äta din favoritlunch varje dag!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Klara Teoretiska Gymnasium Stockholm Norra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: