Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Juridik

Klara Teoretiska Gymnasium Norra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 29 (år 1)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 235
    (medelvärde: 259,3) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-04-28

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik på Klara Norra Gymnasium i Stockholm

Ekonomiprogrammet, Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Inriktningen Juridik på Klara Teoretiska Gymnasium Norras Ekonomiprogram i Stockholm är ett perfekt val för dig som vill ha en bred, högskoleförberedande gymnasieutbildning med fokus på ekonomi, entreprenörskap, lag och rätt.

Förutom att du förbereds för högre ekonomistudier, får du också behörighet till högskoleutbildningar inom samhällsvetenskap och humaniora.

Lär dig om rättssystemet och Sveriges lagar

På inriktningen Juridik lär du dig om Sveriges rättssystem och om vilka villkor som gäller för företag och organisationer. Du får också lära dig om de lagar och författningar som styr och påverkar staten, näringslivet och enskilda medborgare. Du utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska och ekonomiska frågeställningar. 

Retorik och entreprenörskap

Genomgående under utbildningen på Ekonomiprogrammet får du som elev på Klara Teoretiska Gymnasium Norra lära dig hantera språket som ett verktyg, genom att retorik är invävt i undervisningen. Inom programfördjupningen har du möjlighet att utveckla dina kunskaper i entreprenörskap och starta eget företag genom Ung Företagsamhet.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Norra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

Elever på KLARA Norra gymnasium

"En skola där du blir sedd, uppskattad och får mycket kunskap"

Läs mer KLARA Norra Gymnasium

Här får du veta mer om hur det är att vara elev på KLARA Norra Gymnasium. Hör vad Gabriel, Sofia, Dilba och Viggo har att säga om sin tid på skolan.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Klara Teoretiska Gymnasium Norra hittar du i hjärtat av Kungsholmen. Här, i kvarteren kring den gröna Kronobergsparken finns mysiga fik, fina restauranger och Västermalmsgallerian, men också gamla, ståtliga byggnader med tradition. Precis som kvarteren kring skolan är Klara Teoretiska Gymnasium...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Norra

Polhemsgatan 29
112 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 6 recensioner.

Milena
(5)
Liten skola där alla känner varandra vilket gör att man känner sig trygg. Har inte haft problem med skolan eller lärarna. Luncherna är goda då vi har matkort och får själva välja vad vi vill äta.
B:A
(5)
Det som jag älskar med skolan är att den är liten alltså man känner sig trygg i den. Det känns som om man är hemma. Kan sova äta plugga där. Stämningen mellan eleverna är bra då det är en liten skola och alla känner alla (inte lika mycket drama mellan eleverna som tex på större skolor). Matkorten gör så att vi slipper äckliga matsalsmat och får ...
Visa hela
anonym
(4)
skolans lärare och personal satsar verkligen på elevens utbildning vilket är jätteviktigt fr dig som lyckas i framtiden. istället för skolmat erbjuder skolan lunch matkort i mer än 15 restauranger, så oavsett om du har en speciell kost kan du äta din favoritlunch varje dag!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Klara Teoretiska Gymnasium Norra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 6 recensioner.
Reportage
"En skola där du blir sedd, upps...

Här får du veta mer om hur det är att vara elev på KLARA Norra Gymnasium. Hör vad Gabriel, Sofia, Dilba och Viggo har att säga om sin tid på skolan.

Läs mer