Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 249,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 249,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en lagbok

EK: JURIDIK

Nyhet!Startar till läsåret 22/23. 

Ekonomiprogrammet med inriktning juridik. På en föränderlig marknad som blir allt mer digital kommer det behövas vassa affärsjurister som har koll på den senaste lagstiftningen. Hos oss får du lära dig om vad ett företag behöver tänka på för att göra rätt på nätet, men också hur kundernas integritet skyddas. Därför får du fördjupa dig i företagsekonomi och har dessutom möjlighet att läsa specialiseringskursen näthandel, så att du förbereds för framtiden. Alla elever får dessutom starta ett företag på riktigt, i samarbete med UF – Ung Företagsamhet – och göra extern praktik ute i näringslivet. På det sättet blir du rustad för verkligheten och inte bara det teoretiska!

Fördjupning: Modern Law

Läser du Modern Law blir du väl förberedd för vidare studier på universitet och högskola, men även för att vara juridisk expert på framtidens företag. Här fokuserar vi på juridiska utmaningar som kommer att prägla framtidens allt mer digitala företagande. För att bli en duktig jurist behöver du kunna argumentera för din sak, vilket du får lära dig i kursen retorik. Här har du också möjligheten att läsa engelska 7 vilket gör dig väl förberedd för vidare studier och möjlighet till maximala meritpoäng!

Om programmet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som fokuserar på kunskaper i samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap och juridik. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha fördjupad kunskap kring: samhällsekonomi, företagsekonomi och entreprenörskap som krävs för att starta och driva företag. Utbildningen kommer även ge dig kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen på alla nivåer – från lokalt till globalt.

Om inriktningen

Inriktningen juridik kommer stärka din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem ytterligare, med hjälp av olika rättskällor och juridiska metoder. Du bygger upp en förståelse för de juridiska utmaningar som kommer med samhällets utveckling och digitalisering, och får kunskap om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Handelsgymnasiet Stockholm? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Handelsgymnasiet Stockholm
Hagagatan 25B
11347 Stockholm

Välkommen till NTI Handelsgymnasiet i Stockholm!

Våra utbildningar genomsyras av modernt affärstänkande och företagande. Oavsett om du väljer att studera vidare, starta företag eller börja jobba så får du en utbildning som arbetsgivarna efterfrågar. Hos oss får du dessutom starta och driva ett företag på riktigt,...

Läs mer om NTI Handelsgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Sponsrad