Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Ekonomiprogrammet, Juridik (Economics Program, Law)

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm
Programinformation
Stockholm

Film

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet, Juridik

På IEGS är juridik inom ramen för det bredare Ekonomiprogrammet, vilket ger dig en förståelse för medborgarens roll och deras rättigheter och skyldigheter i det svenska samhället.

Genom att välja Ekonomiprogrammet på IEGS läser du en dynamisk och spännande kurs med både engelska och svenska inslag. Ekonomi och juridik är nyckelämnen i samhällets kärna och denna kurs förbereder dig för universitetsstudier inom en mängd olika företagsrelaterade och samhällsvetenskapliga ämnen. Studenter från detta program har studerat ämnen som internationella relationer, politik och filosofi samt företagsstudier och juridik i Sverige och utomlands.


Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik (Economics Program, Law), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik (Economics Program, Law)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Milen studies Fine Art at IGES

Milen är senior på IEGS och studerar estetikprogrammet med inriktning konst.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik (Economics Program, Law) så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm (IEGS)

IEGS ligger i hjärtat av Södermalm i Stockholm. Skolan har en stark akademisk och internationell tradition och vill hjälpa dig att utveckla din fulla potential. Du kan välja att läsa något av fyra svenska nationella program eller International Baccalaureate (IB)-programmet....


Läs mer om Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Allhelgonagatan 4
11858 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.engelskagymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 2,9

Baseras på 9 recensioner.

Reccess
Ont om skolmaterial. Vi elever måste införskaffa eget.
Lars Theding, Biträdande Rektor IEGS Kommentar:
Hej Reccess,

Tråkigt att du inte är nöjd med IEGS. Inte säker på vilken typ av skolmaterial du menar, men man behöver inte skaffa eget skolmaterial om du menar material för undervisning. Vi håller dock inte med papper och penna. Vi kan förstås ordna det om man glömt sina prylar hemma.

Lycka till med fortsatta studier!
en väldigt besviken och ledsen elev
Jag har nu avslutat mina tre år på detta gymnasium och jag ångrar att jag någonsin började här. När jag började denna skola var jag så taggad på skolan, nya kompisar och att lära mig engelska, jag trodde att detta skulle bli de bästa åren i mitt liv men oj oj oj oj oj oj oj vad fel jag hade. Jag vet inte vart jag ska börja men kan börja med de...
Lars Theding Kommentar:
Hej, Tråkigt att du inte är nöjd med din utbildning. Det finns en del du är nöjd med, men det är så klart inte bra att du är så missnöjd med Juridikkurserna. Ert första år blev turbulent eftersom vi blev av med en juridiklärare efter första terminen. Efter ett antal vikarier löste det sig dock med en lärare som är såväl jurist som erfaren lärar...
Visa hela
chokladboll
Jag går i economics with a specialization in law och jag skulle inte kunna valt en bättre utbildning! Om du gillar en lugn atmotsfär där eleverna är utåtriktade och engagerade tycker jag att du ska söka till IEGS. Vi har clubs (debatt, shack m.m) som man kan vara med i om man vill. Hussysyemet som skolan har bygger på att vi ska kunna få mer gem...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,9)
Baseras på 9 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik (Economics Program, Law) från Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja på Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm
Jag vill byta till Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Milen studies Fine Art at IGES
Internationella Engelska Gymnasiet Södermalm

Milen är senior på IEGS och studerar estetikprogrammet med inriktning konst.

Läs mer