Välkommen på öppet hus!

Sjölins Södermalm ligger i ett kulturminnesmärkt hus på Söders höjder. Du när skolan enkelt med tunnelbana till Medborgarplatsen eller buss från Slussen.

Vill du komma förbi skolan och se hur vi har det? På Öppet hus får du träffa både elever, lärare och personal. Passa på att ställa frågor om allt du är nyfiken på och se dig om i skolans lokaler. Nedan ser du datum för våra kommande öppna hus.

Få påminnelse om öppet hus!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-01-19    Tid:   12:00 - 15:00
Datum:   2019-02-05    Tid:   18:00 - 20:00

Prova-på-dag på Sjölins Södermalm

Testa hur det är att studera på Sjölins Södermalm. Vi träffas kl 9.30 för en prova-på-dag som varar fram till lunch. Obs - begränsat antal platser. Maila till vår skola på sodermalm@sjolinsgymnasium.se för att anmäla dig.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-02-05    Tid:   09:30 - 11:30

Sjölins Gymnasium Södermalm - familjär skola mitt i Stockholm

På Sjölins Gymnasium Södermalm får du läsa i härliga lokaler med en fantastisk utsikt som sällskap. Du får studera i en miljö som är lugn och trivsam och där du har möjlighet att läsa såväl i grupprum som i tysta läsesalar.

Verklighetsbaserat lärande med case

Sjölins Gymnasium jobbar efter ett modernt arbetssätt som kallas för casemetodik. Vad det innebär är att man hämtar olika fall och händelser ifrån verkligheten. Casemetodiken gör att du blir medveten om dina egna styrkor och svagheter och med case knyts flera olika ämnen samman. Du kommer att få tänka självständigt, argumentera för din ståndpunkt och hela tiden analysera och bedöma olika situationer.

Många program att välja på samt idrottsutbildning (NIU)

Breda och högskoleförberedande program är vad som erbjuds på Sjölins Gymnasium Södermalm. Du kan välja att läsa Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi eller Juridik, Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap eller Naturvetenskap och samhälle, eller Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning med inriktning Beteendevetenskap eller Samhällsvetenskap. Alla dessa program kan du kombinera med att göra en elitsatsning på fotboll, hockey eller handboll genom att gå Nationell Idrottsutbildning (NIU). På NIU samarbetar skolan med Stockholm Handbollförbund, Djurgården Ishockey och Djurgården Fotboll.

”Det var mycket frihet under utbildningen och en allmänt skön stämning. Casemetodiken lärde mig att lösa problem vilket man väl gör mer eller mindre hela tiden i livet. Utbildningen passade mig väldigt bra eftersom jag kunde satsa på hockeyn men ändå klara av skolan på ett bra sätt.”

Marcus Krüger / Hockeyspelare i NHL (Chicago Blackhawks)

Läs mer på Sjölins hemsida.

Är du intresserad och vill veta mer om Sjölins Gymnasium Södermalm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sjölins Gymnasium Södermalm

Video

Vill du studera högskoleförberedande gymnasieutbildningar i bra och fina lokaler på Södermalm? PÅ Sjölins Gymnasium Södermalm studerar du verklighetsbaserat med casemetodik!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjölins Gymnasium Södermalm.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Sjölins Gymnasium Södermalm

Sandbacksgatan 10

www.sjolinsgymnasium.se

För att beställa information från Sjölins Gymnasium Södermalm, fyll i följande uppgifter:

Det finns inga recensioner än.