Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 90 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 241,8) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-11
2020-11-28
2021-01-19
2021-04-22

Om utbildningen

Plugga Juridik på DBGY Stockholm

Plugga Juridik på DBGY Stockholm Södra

Är du en ambitiös och målinriktad person som är intresserad av juridik, företagande och ledarskap? Då är inriktningen Juridik på Ekonomiprogrammet här på Drottning Blankas Gymnasieskola säkert en fullträff för dig.

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram som ger dig kunskaper och färdigheter som behövs för att längre fram kunna bli en god ledare eller jurist. Här på utbildningen kommer du få läsa juridikkurser riktade mot privatlivet, affärsvärlden och samhället I stort. På DBGY Stockholm Södra läser du även kurser I företagsekonomi.

Lär dig om lagar och regler

Kunskaperna som du plockar på dig här på Drottning Blankas Gymnasieskola kommer du ha mycket nytta av i ditt framtida yrkesutövande. Du får insikter om betydelsen av olika lagar och regler och vilken roll de spelar i ett demokratiskt samhälle.

Efter gymnasiet

När du tar din examen från DBGY Stockholm Södra är du väl förberedd för fortsatta studier på högskola eller universitet. Längre fram kan du arbeta på exempelvis advokatbyrå, försäkringsbolag, polisen eller någon intresseorganisation. Förbered dig på bästa sätt inför framtiden genom profilen juridik.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Som boende i samma kommun som Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Att vara elev på DBGY Stockholm

Att vara elev på DBGY Stockholm

Läs mer DBGY Stockholm

Norea, Diana och Filip är alla elever på Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm. Läs mer om deras upplevelser på skolan här. 


Erik Montoya, alumn från DBGY

Erik Montoya gick på DBGY: "Alla kan lyckas!"

Läs mer Drottning Blankas Gymnasieskola

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

I nya fina lokaler i Enskededalen hittar du Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra. Här kommer du få en personlig utbildning där du som elev har möjlighet att påverka mycket. På DBGY Stockholm Södra ligger fokus på lärande, trygghet och höga...


Läs mer om Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Fyrvaktarkroken 13
121 32 Enskededalen

 Visa telefonnummer
www.drottningblanka.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,4

Baseras på 5 recensioner.

Anonym
(1)
Kan med all säkerhet säga att den här skolan tog ut det värsta i mig rent psykiskt. Den här skolan enligt mig prioriterar inte elevernas individuella hälsa utan bara vad de anser kan funka, med andra ord känns det som att våra röster inte blir hörda. Personligen så uppfattade jag och andra elever i skolan att de struntar fullständigt i att anpas...
Visa hela
BBC
(1)
Dålig skola med många som inte presterar eller vill prestera.
Ekjur
(5)
Älskar verkligen den här skolan! Eleverna maten lärarna allt är superbra! Skulle verkeligen kunna rekommendera den här skolan till dig som ska börja gymnasiet du kommer verkeligen trivas:)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,4)
Baseras på 5 recensioner.
Reportage
Att vara elev på DBGY Stockholm

Norea, Diana och Filip är alla elever på Drottning Blankas Gymnasieskola i Stockholm. Läs mer om deras upplevelser på skolan här. 

Läs mer
Erik Montoya gick på DBGY: "Alla...

Läs intervjun med Erik Montoya, alumn från DBGY och yngst i Sverige att få bära de prestigefyllda guldnycklarna ”Les Clefs d’Or”.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: