Visa gymnasium.se som: Mobil

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Hotell- och turismprogrammet

Om utbildningen

Turism och resor på Carl Wahren Gymnasium

Utbilda dig inom turism och resor

På Carl Wahren Gymnasium kan du välja att läsa Hotell- och turismprogrammet med inriktning Turism och resor. Inriktningen ska ge dig kunskaper för att kunna arbeta med turistinformation samt med organisation och planering av resor, aktiviteter och upplevelser av olika slag.

Exempel på yrken:

  • Bokning och försäljning
  • Guidning
  • Turistinformation 

Om Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är ett nytt yrkesprogram. Turismnäringen är nämligen den snabbast växande näringen i världen och programmet är därmed ett sätt att möta utvecklingen och höja utbildningsnivån i branschen.

Utöver att du lär dig specifika arbetsuppgifter inom de olika områdena får du också lära dig om bland annat service och bemötande, marknadsföring, kommunikation, försäljning och entreprenörskap. Efter din utbildning ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom hotell-, turism- eller konferensnäringen.

Service och kundens upplevelser är väldigt centralt på Hotell- och turismprogrammet och genomsyrar därför alla ämnen och kurser. I fokus är upplevelser, tjänster och det personliga mötet, vilket resulterar i ett yrkesmässigt förhållningssätt i varierande servicesituationer  

Exempel på samarbetspartners:

Sergel Plaza
Scandic Hotell, Täby

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.