Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: 2 (år 1)
VVS- och fastighetsprogrammet

Om utbildningen

VVS på Carl Wahren Gymnasium

Läs VVS på Carl Wahren Gymnasium

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning VVS ger dig kunskaper i installation, service och underhåll av till exempel värme- och sanitetssystem, gällande installationsregler och bygglagstiftning, kunskaper om energi- och miljöfrågor samt säkerhet.

Exempel på yrken:

  • Industrirörsmontör
  • Isoleringsmontör
  • VVS-montör 

Innehåll på VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är inriktat mot installation, service och underhåll av energitekniska system och anläggningar i fastigheter. Fokus ligger samtidigt på mötet med andra människor i yrkesutövningen. 

Branscherna är överens och VVS- och fastighetsprogrammet är ett väl avgränsat och sammanhållet yrkesprogram. 

I första hand riktas utbildningen mot ett yrke och när du går ut från programmet bör du vara anställningsbar inom yrkesområdet. För vissa kan det dock vara en bit kvar innan du står med båda fötterna i sitt valda yrke. Bilden ser lite olika ut beroende på din valda yrkesutgång. Inom exempelvis de VVS-tekniska yrkena återstår det ytterligare lärlingstid innan du blir licensierad VVS-montör. Denna typ av "färdigutbildning" förekommer dock inte inom de fastighetstekniska yrkesutgångarna.

Precis som på andra yrkesprogram kommer det sannolikt att finnas möjligheter för dig att vidareutbilda dig från programmet, där yrkeshögskola kan komma att bli en möjlighet. På VVS-sidan går det att läsa vidare senare till VVS-ingenjör. Även inom fastighetsbranschen finns det möjlighet att gå vidare till mer kvalificerade yrken. Det är ofta fråga om ökat ekonomiskt ansvar som till exempel fastighetsförvaltare.

Carl Wahren Gymnasium är branschrekommenderad och har licensierad säker-vatten utbildare

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

Förstklassig skola

Förstklassig skola

Förstklassig skola är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om Förstklassig skola här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS från Carl Wahren Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.