Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

VVS- och fastighetsprogrammet
Inga recensioner än

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Carl Wahren Gymnasium, i Hallstavik (+1 orter)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Läs VVS på Carl Wahren Gymnasium

Denna inriktning ger kunskaper i installation, service och underhåll av till exempel värme- och sanitetssystem, gällande installationsregler och bygglagstiftning, kunskaper om energi- och miljöfrågor samt säkerhet.
Exempel på yrken: Industrirörsmontör, Isoleringsmontör, VVS-montör

VVS- och fastighetsprogrammet är inriktat mot installation, service och underhåll av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Samtidigt ligger fokus på mötet med andra människor i yrkesutövningen.
Branscherna är överens och detta är ett väl avgränsat och sammanhållet yrkesprogram.

Utbildningen riktas i första hand mot ett yrke och du som går ut från programmet bör vara anställningsbara inom yrkesområdet, men det kan för vissa vara en bit kvar innan man står med båda fötterna i sitt valda yrke. Här ser bilden lite olika ut beroende på yrkesutgång. Inom exempelvis de VVS-tekniska yrkena återstår ytterligare lärlingstid innan du blir licensierad VVS-montör, medan den typen av ”färdigutbildning” inte förekommer inom fastighetstekniska yrkesutgångarna.

Som för andra yrkesprogram kommer det sannolikt att finnas möjligheter för dig från programmet att vidareutbilda dig, där yrkeshögskola kan komma att bli en möjlighet. På VVS-sidan går det också att senare läsa vidare till VVS-ingenjör. Även inom fastighetsbranschen finns det mer kvalificerade yrken att gå vidare till. Ofta är det fråga om ökat ekonomiskt ansvar som till exempel fastighetsförvaltare.

Exempel på samarbetspartners

  • NVS Bror Nilssons Rör AB
  • Görla VVS AB
  • NVS Ransta Värme och Sanitet, Jordbro
  • NVS Nils B Nilsson, Hägersten
  • Sjölunds Rör AB
  • Nordströms Rör AB
Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Hallstavik

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Uppsala län

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Certifiering

VVS-college

VVS-college

VVS-college (tidigare Förstklassig skola) är en certifiering utfärdad av VVS-branschens yrkesnämnd. Certifieringen betyder att skolan har ett stärkt samarbete med företag i branschen.

Läs mer om VVS-college här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.
Carl Wahren Gymnasium
Kokarev 6
763 34 Hallstavik

Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik

Carl Wahren är en liten gymnasieskola med stora möjligheter. Litenheten i kombination med bred kompetens är en förutsättning för att kunna möta alla elevers behov, det ska vara nära till beslut om förutsättningar och behov ändras. Trygghet, inflytande, flexibilitet och...

Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad