Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Textil design

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: 5 (år 1)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 225,6) * statistik från 2017

Om utbildningen

Textil design på Carl Wahren Gymnasium

Utbildning i textil design på Carl Wahren Gymnasium

På Hantverksprogrammet på Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns inriktning Textil design. Den här utbildningen ger dig kunskaper om material som används inom hantverksområdet samt kunskaper om och färdigheter i konstruktion, tillverkningsmetoder och hantering av verktyg och maskiner samt 

Exempel på yrken:

  • Inköpsassistent
  • Sömmerska
  • Textil och konfektion  

Lär dig ute på företag

Den här utbildningen på Hantverksprogrammet är  ett bra val för dig som vill arbeta inom tillverkningsindustrin, som inköpare, med sömnad eller textil konfektion. Under en stor del av utbildningen får du vara ute på företag, som är omsorgsfullt utvalda med utgångspunkt från ditt intresseområde. Har du redan kontakt med ett företag inom textil design är det bra.

De gymnasiegemensamma ämnena läser du var tredje vecka och skolan erbjuder även lektioner inom textil design på skolan. Under gymnasietiden förljs du noga av en mentor som ansvarar för både programgemensamma karaktärsämnen och gymnasiegemensamma ämnen. Tycker du att det här känns intressant? Tveka inte utan hör av dig med en ansökan. Välkommen! 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Textil design

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Textil design så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Hantverksprogrammet, Textil design, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.