Visa gymnasium.se som: Mobil

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: cirka 20 (.)
Barn- och fritidsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 193,8) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Barn- och fritidsprogrammet, Carl Wahren Gymnasium

Läs Fritid och hälsa på Carl Wahren Gymnasium

Inriktningen Fritid och hälsa på Barn- och fritidsprogrammet ger dig kunskaper om människors fritid och om olika fritids- och friskvårdsverksamheter. Du får också lära dig om människors hälsa och hälsofrämjande arbete.

Exempel på yrken du kan bli efter inriktningen är:

  • Bad- och simanläggningspersonal
  • Idrottsplatspersonal
  • Personlig tränare

Utbildningen på Barn- och fritidsprogrammet

Kan något jobb vara viktigare än att arbeta med barn? På det här programmet får du en grundläggande utbildning inom området Barn och Fritid som också ger möjlighet till vidarestudier.

Här blir du ett yrke genom yrkesutbildning. Gymnasieutbildningen är förlagd till en praktikplats. Du är på din praktikplats  3-5 dagar per vecka och jobbar på samma ställe under en längre period.

När du är på praktikplatsen följer du företagets regler och tider. Karaktärs- och gymnasiegemensamma ämnen läser du 2 gånger per vecka i skolans lokaler. På praktikplatsen får du en handledare som ger dig vägledning i det dagliga arbetet och i karaktärsämnena.

Du följer en individuell studieplan och får dessutom en mentor på skolan som regelbundet träffar dig och den handledare du har på din praktikplats. Dina praktiska arbetsuppgifter är lika viktiga som dina teoretiska studier. Efter att du har läst Barn- och fritidsprogrammet kan du söka arbete inom barnomsorgen. 

Exempel på samarbetspartners:

Grisslehamns förskola
Snödroppen, förskola
Gottsta skola 
Skebo skola och förskola 
Solbacka förskola 

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa från Carl Wahren Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Carl Wahren Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information