Gymnasium i Falun

Gå på gymnasium i vinterstaden Falun 🎿

Falun är känt för sin koppargruva som under många år var en av Sveriges främsta näringsverksamheter. Du känner säkert till Falun om du tänker på Falu rödfärg, Falu rågrut, Falu ättika och Falukorv. I Falun finns ett stort antal fristående- och kommunala gymnasieskolor!
Visar 1-20 av 65 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 65 träffar
1
2
3
4

Mer om Falun

Falun har ett klassiskt centrum med småbutiker och mysiga gågator. 1998 fick Falun utmärkelsen Årets stadskärna. Falun har också ett rikt kulturliv. Om du är intresserad av museum och teater, finns Dalarnas museum och Dalateatern. Falun är dessutom känt för sina festivaler: Folkmusiknatta, Rockstad: Falun och Granny goes street. Är du musikintresserad kan du hitta ditt gymnasium i Falun.

Gymnasium i Falun

Det finns gott om gymnasium i Falun, såväl kommunala som fristående gymnasieskolor erbjuds i staden. Det finns därför ett stort utbud av gymnasieprogram för dig som vill hitta rätt gymnasium i Falun.

Idrott i Falun

Utanför Falun ligger riksskidstadion Lugnet. Där har Skid-VM arrangerats flera gånger. Falun ska dessutom vara värd för Skid-VM år 2015 igen. Förutom skidor finns det en mängd andra idrottsanläggningar i Falun. Det finns alltifrån curlinghall, hoppbackar och gym till friluftsbad, isbanor och sporthallar. Det finns helt enkelt något för alla i Falun.

Anläggningarna är navet i den organiserade idrotten, såväl för den vanlige motionären som för eliten. Men de är också nödvändiga för den som vill hålla sig i form på egen hand. Förutom kommunala anläggningar finns ett stort antal som ägs och drivs av föreningar och privata intressen. Här finns exempelvis ridanläggningar, golfbanor och slalombackar. Det finns skidgymnasium och idrottsgymnasium för dig som ska välja gymnasium i Falun.

Plugga vidare efter gymnasiet i Falun

För dig som har siktet inställt på att plugga vidare finns Högskolan Dalarna som både har ett campus i Falun och ett i Borlänge. Högskolan Dalarna har över 18 000 studenter och över 60 utbildningsprogram och 1330 kurser. Högskolan har ett stort utbud av kurser och program inom musik, media och design. I Falun finns också utbildningar till sjuksköterska, barnmorska, lärare, samhällsvetare, socialarbetare, ljud- och musikproducent, film- och tv-producent, manusskribent för film och tv bland annat.

I Falun ligger också Musikkonservatoriet Falun som är en av Sveriges ledande skolor för musiker. Utbildningar finns inom i klassisk musik, jazz, folkmusik, komposition och dans på både gymnasie- och eftergymnasial nivå.

Jämför dina favoriter
Reportage
"Det bästa med utbildningen är a...
Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

”Det bästa med utbildningen är att vi får lära oss så mycket!”, säger Pierre som läser första året på Hantverksprogrammet med inriktning hår- och makeupstylist. I den här intervjun delar Pierre med sig av sina tankar kring utbildning och gymnasievalet.

Läs mer
Marcus kombinerar sin passion me...
Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Läs mer
Jonathan om Fordons- och transpo...

Jonathan läser det sista året på Fordons- och transportprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Falun.

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information