Visa gymnasium.se som: Mobil

Industritekniska programmet, Svetsteknik

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: 12 (år 1)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 195,8
    (Lägsta: 170) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-27
2020-05-18

Om utbildningen

Läs industritekniska programmet på Hagströmska gymnasiet i FalunGå industritekniska programmet på Hagströmska gymnasiet

Vill du arbeta med produktframställning, driftsäkerhet, underhåll och svetsning inom teknisk industri? Industritekniska programmet på Hagströsmska gymnasiet i Falun förbereder dig för arbetslivet inom en tekniskt avancerad bransch.

Efter utbildningen kommer du kunna påbörja din yrkesbana direkt efter gymnasiet, eller studera vidare inom yrkeshögskolan. Du har även möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet om du väljer att läsa till några extra kurser.

Inriktning svetsteknik

Inriktning svetsteknik ger dig fördjupade kunskaper inom en eller flera svetsmetoder. Du lär dig om MAG- svetsning, som handlar om t.ex. grövre svetsfogar och industriell svetsproduktion. Du får även lära dig om TIG- svetsning, vilket är en mer tålamodskrävande metod som används för ”finare” svetsning av mera hantverkskaraktär.  

Certifikat/IW-diplom

På Hagströmska gymnasiet har du möjlighet att ta ut certifikat/ IW-diplom inom vald metod. IW står för International Welder. Vilken/vilka svetsmetoder du väljer att utbilda dig inom beror på vilken typ av svetsarbete du vill utföra i framtiden och vad du har bäst handlag för.

Utbildningen vid Hagströmska Gymnasiet sker enligt de krav på teoretisk och praktisk utbildning som finns för IW-diplom. Dessa utfärdas enligt en internationell standard vilket ger dig möjlighet att arbeta med världen som arbetsfält.

Framtidsutsikter

Duktiga svetsare är en yrkesgrupp som är starkt efterfrågad av industriföretag både i Sverige och utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Om du älskar sport, vill ha en fantastisk gymnasietid, en bra gymnasieutbildning och ett aktivt liv är Hagströmska gymnasiet Falun ditt självklara val. Välkommen.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Som boende i samma kommun som Hagströmska gymnasiet i Falun söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun – Framtidens skola redan idag

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Skolans vision är Framtidens skola redan idag! Skolan arbetar med entreprenöriellt lärande och också över ämnesgränserna så att det bildar en helhet och...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 62 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Industritekniska programmet, Svetsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.