Industritekniska programmet, Svetsteknik

Hagströmska gymnasiet i Falun
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 50 (.)
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 82,5
    (medelvärde: 180,7) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-05-03

Film

Om utbildningen

Industritekniska programmet på Hagströmska gymnasiet

Vill du arbeta med produktframställning, driftsäkerhet, underhåll och svetsning inom teknisk industri? Industritekniska programmet på Hagströsmska gymnasiet i Falun förbereder dig för arbetslivet inom en tekniskt avancerad bransch.

Inriktning svetsteknik

Inriktning svetsteknik ger dig fördjupade kunskaper inom en eller flera svetsmetoder. Du lär dig om MAG- svetsning, som handlar om t.ex. grövre svetsfogar och industriell svetsproduktion. Du får även lära dig om TIG- svetsning, vilket är en mer tålamodskrävande metod som används för finare svetsning av mera hantverkskaraktär. 

Certifikat/IW-diplom

På Hagströmska gymnasiet har du möjlighet att ta ut certifikat/ IW-diplom inom vald metod. IW står för International Welder. Vilken/vilka svetsmetoder du väljer att utbilda dig inom beror på vilken typ av svetsarbete du vill utföra i framtiden och vad du har bäst handlag för.

Utbildningen vid Hagströmska Gymnasiet sker enligt de krav på teoretisk och praktisk utbildning som finns för IW-diplom. Dessa utfärdas enligt en internationell standard vilket ger dig möjlighet att arbeta med världen som arbetsfält.

Framtidsutsikter

Duktiga svetsare är en yrkesgrupp som är starkt efterfrågad av industriföretag både i Sverige och utomlands. Efter utbildningen kommer du kunna påbörja din yrkesbana direkt efter gymnasiet, eller studera vidare inom yrkeshögskolan. Programmet ger också grundläggande högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Svetsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Svetsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...


Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hagströmska gymnasiet i Falun

Gruvgatan 2
791 52 Falun

 Visa telefonnummer
hagstromska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Svetsteknik från Hagströmska gymnasiet i Falun, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Marcus kombinerar sin passion me...
Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Läs mer