Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 243,5)
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 197,5
(medelvärde: 243,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs beteendevetenskapsprogrammet på Hagströmska gymnasiet

Beteendevetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av att diskutera lösningar på olika samhällsproblem, förstå människor och internationella relationer. På Hagströmska gymnasiet i Falun går du en gedigen utbildning som öppnar många dörrar och valmöjligheter till vidare högskolestudier.

Går du den här utbildningen kommer du utveckla dina kunskaper om att tolka, förstå och förklara samhällsförhållande i Sverige och globalt. Du lär dig även om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.

Inriktning beteendevetenskap

Inriktningen Beteendevetenskap är för dig som är intresserad av mänsklig beteende och psykologi. På inriktningen lär du dig vad som formar och påverkar människor och hur människor socialiseras i olika grupper. Människors livsvillkor diskuteras även utifrån arvets och miljöns betydelse. Inom beteendevetenskapen lär du dig att jämföra psykologiska perspektiv och teorier.

Efter utbildningen

Efter gymnasiet kan du läsa vidare till exempelvis psykolog, socionom, polis eller lärare. Då samhällsvetenskapsprogrammet är ett brett gymnasieprogram har du även fler valmöjligheter till fortsatta studier inom andra områden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Reportage

Marcus kombinerar sin passion med ekonomiprogrammet

Hagströmska gymnasiet i Falun

Marcus Kyrö är 16 år gammal och läser ekonomiprogrammet med inriktning ishockey. Han berättar hur utbildningen är och hur det är att kombinera träningen med skolan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hagströmska gymnasiet i Falun
Gruvgatan 2
791 52 Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun

Hagströmska gymnasiet i Falun är en modern skola som gör dig förberedd för yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vet hur viktigt det är med balans i livet för att man ska må bra och kunna prestera. Här får du hjälp...

Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun och visa alla program.

Sponsrad