Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Marcus flyttade till Falun för att börja på Hagströmska

Marcus Kyrö flyttade som 16-åring till Falun för att studera och spela hockey på Hagströmska Gymnasiet.

Hagströmska gymnasiet i Falun

När du ser tillbaka på dina tre år på Hagströmska, hur har det varit?

– Det har varit tre lärorika och utvecklande år på Hagströmska. Jag har tagit med mig många lärdomar om hur det är att flytta hemifrån och börja studera i en ny stad med nya människor. Tiden på Hagströmska har utvecklat mig som person. Därtill har jag fått vänner för livet från tiden i Falun. Jag är glad att jag valde att börja studera vid Hagströmska Gymnasiet i Falun!

Vad tycker du är det bästa med skolan?

– Hagströmska är bra på många olika sätt, men det bästa är att möjligheten finns att kombinera studier med sin valda idrott. Att ha avsatt tid på schemat där man får utöva sin valda idrott är suveränt. Det är en unik förmån som inte alla skolor tillhandahåller. Dessutom är många elever hemmahörande i andra städer än i Falun, vilket skapar en gemenskap oavsett vilken idrott du utövar. Förutom det vill jag lyfta fram att lärarna i skolan är väldigt bra.

Hur var det att flytta till Falun?

– Att flytta till Falun som 16-åring var speciellt. En ny stad med nya människor. Till en början var jag nervös, då jag inte kände någon. En naturlig känsla, dock försvann nervositeten relativt snabbt när jag träffade mina klasskamrater och lärare. Många elever kommer från andra städer runt om i Sverige. Det gör att de flesta upplever en liknande situation. Jag upplevde att det hela blev enklare när man kände samhörighet med andra elever.

Har du några tips till den som funderar på att flytta till Falun för att börja på Hagströmska?

– Mitt främsta tips till dig som funderar på att flytta till Falun är att våga ta steget. Om du aldrig vågar ta steget attflytta kan du aldrig veta hur det är att studera i en främmande stad med nya människor. Det är läskigt till en början när du inte känner någon, men jag kan garantera dig som läser detta att du kommer att utvecklas mycket som person genom att välja studier i Falun. Jag har aldrig ångrat mitt beslut, utan jag är glad och tacksam att jag tog steget och flyttade till Falun.

Vad har du gjort sedan studenten och vad är drömmen framåt?

– Direkt efter studenten valde jag att jobba ett halvår. Jag ville ta en paus från studier innan det var dags igen. Därefter har jag påbörjat studier vid Uppsala universitet, där jag läser ett kandidatprogram i Företagsekonomi. Drömmen och målet framåt är att slutföra kandidatprogrammet och sedan ta en masterexamen vid Uppsala universitet.Läs mer om Hagströmska gymnasiet i Falun

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Hagströmska gymnasiet i Falun.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.